NEOČEKIVANI POTEZ

Velika promjena, a samo jedno slovo: Kod novih modela Volkswagen stiže s novim imenom?

Proizvođač automobila će vjerojatno ubuduće u Americi koristiti naziv "Voltswagen" na svim svojim električnim vozilima
Volkswagen logo, ilustracija
 Volkswagen

Američka divizija marke iz Wolfsburga "Volkswagen of America" u travnju postaje "Voltswagen of America"! Nije šala, VW će vjerojatno doista promijeniti ime u kojem koristi umjesto "volks" riječ "volt", a sve kako bi skrenuli pažnju na marku kao proizvođača i električnih modela, na velikom Teslinom domicilnom tržištu.

Kako se to doznalo? Volkswagen je u ponedjeljak slučajno objavio najavu na svojoj press stranici gdje stoji da će promijeniti naziv svojih američkih operacija u "Voltswagen of America" ​​u pokušaju da istakne svoj EV program, javlja CNBC.

Nedugo potom, to priopćenje za tisak od 29. travnja uklonjeno je sa stranice. S obzirom na vrijeme, početna misao je bila da VW sprema prvotravanjsku šalu za promociju svojih električnih modela.

Međutim, neimenovana "osoba upoznata s planovima tvrtke" rekla je za USA Today kako nije riječ o prvotravanjskoj podvali te da će ta promjena biti trajna. No, još nema službene potvrde unatoč ovim anonimnim izjavama te postoji dobar razlog za dvojbenost, a osim toga rebrendiranje je uvijek skupo.

VW u Sjedinjenim Državama još uvijek prodaje puno vozila koja ne nude nikakav oblik elektrifikacije. Iako tek stiže lijepi broj novih električnih modela, jedini trenutno dostupan u Americi je ID.4.

Osim toga, izvršni direktor Volkswagena Ralf Brandstätter nedavno je rekao da će marki "još neko vrijeme trebati motori s unutrašnjim izgaranjem" te nagovijestio da će Golf, Passat, T-Roc i Tiguan činiti srž takvih modela. Čini se pomalo preuranjenim preimenovanjem u Voltswagen kad toliko mnogo proizvoda nije električno.

Jedna od mogućnosti ove nadolazeće najave jest da bi promjena imena mogla biti privremena, a ne dugotrajna. Podsjetimo se; 2003. godine je Wolfsburg u Njemačkoj, grad u kojem je sjedište VW-a nakratko postao "Golfsburg" obilježavajući lansiranje pete generacije Golfa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:41