FACE APP RADI ČUDA

Popularna mlada bajkerica s društvenih mreža zapravo je 50-godišnjak! Razotkrio ga mali detalj...

S vremenom je počeo uživati ​​u pomlađivanju svog ženskog "alter ega" pa je s vremenom od mlade žene postao slatka tinejdžerica
Face App prevara
 Getsuyou Kara Yofukashi Screenshot

Društvene mreže su, ruku na srce, jedan čudan svijet koji nema gotovo nikakvih dodirnih točaka s realnosti ili ima vrlo malo. Mjesto je to gdje svatko može biti bolji, ljepši, otkačeniji, duhovitiji ili pametniji nego u stvarnosti, što se obilato i skorištava, bila riječ o poplavi ambicioznih influencera, ili tek korisnicima koji mreže koriste za kontakte s prijateljima, ili obitelji s kojima dijele svoje fotografije, stavove, doživljaje, dnevnu rutinu...

Sadržaj koji se dijeli rijetko odražava stvarnost koja stoji iza svakog posta, a da je tomu doista tako, kao i da stvari mogu otići puno predaleko potvrđuje aktualan slučaj iz Japana. Tamo je, naime, otkriveno kako je jedna mlada bajkerica koju prati 19.000 fanova na Twitter profilu @asuzagukayuki zapravo sredovječni muškarac od 50 godina!

Ovaj je očito, neostvaren i usamljen muškarac stvorio idealnu sliku o sebi, te se na profilu na društvenim mrežama predstavljao kao, "preslatka mlada bikerica Kawaii", piše BBC. Koristeći tehnologiju mijenjanja lica na FaceAppu i alate za retuširanje u Photoshopu, 50-godišnji Japanac sakupljao je fanove uvjeren kako sredovječnog bikera koji luta na motociklu Japanom, zapravo nitko i ne bi zapratio.

image
Face App prevara
@azusagakuyuki Twitter

Isto tako, ne samo što se na Twitter profilu predstavljao kao žena, ono što je još "luđe" jest činjenica kako je s vremenom čak počeo uživati ​​u "uljepšavanju" i pomlađivanju svog "alter ega" s društvenih mreža čemu je pridodavao sve veću pažnju, pa je tako od mlade žene pomoću dostupnih alata, s vremenom postao gotovo pa tinejdžerica, jer je primijetio da sa što mlađim "sobom-njom" ima više pozitivnog engagementa i pratitelja, držeći se valjda one - mlađe je slađe...

image
Face App prevara
@azusagakuyuki Twitter

Međutim, kako to uvijek biva, nesretnik nije mogao zauvijek obmanjivati fanove, a izdao ga je odraz u retrovizoru. Nešto se sljedbenicima učinilo neobičnim u izgledu bajkerice nakon što je 11. veljače 2021. na Twitteru objavila sliku na kojoj se vidi njegov odraz u retrovizoru Yamahe TZR.

Sumnje onih koji su tvrdili da u priči totalno cool, sve ljepše i sve mlađe bikerice s društvenih mreža zapravo nešto "ne štima", potkrijepio je odraz dlakave podlaktice sredovječnog muškarca u ogledalu. Ponukani time, japanski TV show Getsuyou Kara Yofukashi krenuo u potragu za istinom i potpuno razotkrio "Zongua" (pravo ime i prezime nije objavljeno).

image
Face App prevara
Getsuyou Kara Yofukashi Screenshot

TV ekipa je brzo pronašla zvijezdu društvenih mreža i otkrila njegov pravi identitet. Razotkrivanje je dovelo do šoka i nevjerice kod gledatelja programa, ali je stari motociklist objasnio kako je izveo složeni i zahtjevan trik, te da nije riječ o drugoj osobi koju je koristio za svoje maštarije o mladoj bikerici, već da je ona, zapravo - on.

image
Face App prevara
Getsuyou Kara Yofukashi Screenshot

Dodao je i da nije bilo teško se predstavljati kao žena jer ima dugu kestenjastu kosu što je dobro iskoristio, a ostalo je odradio Face App i Photoshop. Bikerska zajednica je ozlojeđena i nije im jasno zašto čovjek s puno iskustva na motorima nije imao dovoljno samopouzdanja, "na konto" čega je također mogao skupiti sljedbenike jednim iskrenim pristupom, već je išao na fetišizaciju bikerica.

image
Face App prevara
Getsuyou Kara Yofukashi Screenshot

No, u današnje vrijeme svega što donosi tehnologija, ovakvi trikovi očajnih pojedinaca mogli bi postati uobičajeni bez obzira na to što se sve na kraju otkrije, uistinu mogu biti i opasna rabota.

Ovakvi su alati, naime, već potaknuli zabrinutost zbog ugroze privatnosti upozorenjem FBI-ja 2019. godine da ruska platforma FaceApp (softver za uređivanje koji omogućava korisnicima da promijene izgled lica na fotografijama te da izgledaju mlađe ili starije) predstavlja "potencijalnu kontraobavještajnu prijetnju", piše BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:49