RIJEŠIO SE TVRTKE ZBOG KOJE SU GA PROZIVALI

NEMA OSTAVKE Ministar Jakovina prodao svoju firmu za 400 tisuća kuna!

Ne želim da mi se više spočitava formalno vlasništvo jedne male tvrtke i to je jedini razlog zašto sam se odlučio na prodaju, kaže Jakovina

ZAGREB - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina prodao je svoje poduzeće TJ-PROM zbog kojeg su ga dio medija i opozicija pozivali da podnese ostavku, piše Novi list .

Ta poljoprivredna ljekarna u Bukovlju dužna je, naime, 150 tisuća kuna, od čega državi i Hrvatskim vodama 13 tisuća, a Jakovina je upravljačka prava tek 9. studenog prenio na jedan odvjetnički ured u Slavonskom Brodu, o čemu je povjerenstvo za sukob interesa obavijestio mjesec dana kasnije.

Nakon što je zbog toga postao predmet javnih rasprava, a i premijer Zoran Milanović ga je na sjednici Vlade upozorio da mu se ne smiju događati takvi propusti, »premda u tom slučaju nema sukoba interesa«, Jakovina se odlučio skroz riješiti spomenute tvrtke.

– Iako sam sa zakašnjenjem prenio svoja upravljačka prava na povjerenika koji je imenovao novog direktora društva, te na taj način uskladio svoj status u društvu sa zakonskom odredbom, odlučio sam se i na konačnu prodaju poslovnog udjela u društvu TJ-PROM. Tako sada više nisam niti vlasnik, a niti direktor u tom trgovačkom društvu. Ugovorena cijena je 400 tisuća kuna, od kojeg iznosa se novi vlasnik obvezao podmiriti sve obveze društva, dok će mi ostatak kupoprodajne cijene bit isplaćen u dogovorenim rokovima, rekao je jučer ministar Jakovina za Novi list .

Dakle, kupac njegove firme trebao bi odmah izravnati sve dugove TJ-PROMA i tako će taj slučaj neugodan za Jakovinu, ali i cijelu Vladu dobiti svoj epilog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:32