ALKOHOLNI SKANDAL

'SAMMIR EVIDENTNO NAPREDUJE, ZADNJI PUT JE NAPUHAO 2,5 PROMILA...' Štimac šalje Brazilcu poziv za Srbiju

'Sammir je mlad čovjek, to što je u subotu popio dva piva do 3.30 ujutro, to je OK. Zar je to puno? Bio je slobodan, imao je dozvolu kluba, zašto ne bi izašao?! '
 Drago Sopta / CROPIX

Sammir je u Hrvatskoj veseljak, kao negda Paul Gascoigne u Engeskoj, voli alkohol, žene i noćne provode. Nipošto mu ne želimo da jednog dana preraste i u Paula Gascoignea u Americi, gdje se čuveni partijaner spašava na urgentnom bolničkom tretmanu. No, Sammir se, što se kluba i reprezentacije tiče, ne mora brinuti. Nikakve sankcije neće pretrpjeti niti od izbornika Igora Štimca. Njegov poziv za utakmicu sa Srbijom je nedvojben.

Kad policija nogometnu zvijezdu uhvati u ranim jutarnjim satima za volanom sa 0,76 promila u krvi, to je incident, kad se to dogodi modrom Brazilcu zapravo smo impresionirani što je ostao samo na 0,76. Danas smo razgovarali sa Štimcem koji nas je na upit 'hoće li se to odraziti na njegov status', dočekao:

- Možda ću ga nagraditi. Zadnji put je imao 2,5 promila, evidentan je napredak.

Izbornik se dakako šalio...

- Možemo biti cinični koliko želimo, ali glavno je da ja u tome ne vidim nikakav problem. Sammir je mlad čovjek, to što je u subotu popio dva piva do 3.30 ujutro, to je OK. Zar je to puno? Jednako vrijedi i za bilo kojeg igrača. Bio je slobodan, imao je dozvolu kluba, zašto ne bi izašao?! To što nogometaši kod nas ne mogu vjerovati taksistima, pa ih zato ne zovu, ili nekim ljudima koji bi ih mogli odvesti kući, to je drugi problem.

Činjenica je da su se neki opekli, da su im neželjene fotografije izlazile po portalima. Štimac je zaključio:

- Kazne neće biti. Ja sam svoju vojsku odabrao i s njom idem u rat. Dok oni meni odgovaraju na terenu kako tražim, i ne krše niti klupsku niti reprezentativnu disciplinu, bit ću uz njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:07