PALMA ŠALJE PORUKU

Gradonačelnik Jagodine vjenčao žirafe u znak prosvjeda protiv Gay parade u Beogradu: U brak ulazi mužjak i ženka, a ne dva mužjaka!

 Blic.rs

Zastupnici Gradske skupštine grada Jagodine na čelu sa predsjedavajućim, Draganom Markovićem - Palmom, uputili su se u ZOO vrt "Tigar", gdje su, simbolično, sudjelovali u službenom vjenčanju medijski najpopularnijeg stanovnika zoološkog vrta u Jagodini, muške žirafe Jovanča.

Životna suputnica Jovanče, pet godina starija žirafa Ema, stara sedam i po godina, stigla je iz ZOO vrta Beograd i do sad nije imala mladunčad, izjavio je upravitelj ZOO vrta, veterinar Vlada Jovanović te dodao kako se žirafe pare "ležeći ili stojeći" a plod nose devet mjeseci.

- To obećanje sam dao jer je bilo najavljeno da će se u Beogradu nešto dogoditi, neke parade, izložbe, a pošto je poznato da sam ja human čovjek i da se zalažem za ljudska prava, a siguran sam da ljudska prava nisu prekršena kod onih koji stalno pričaju kako im neko nešto zabranjuje, obećao sam ženidbu Jovanče i ispunio, rekao je Marković aludirajući na nedavni Gay pride koji se u Beogradu zbio 'unutar četiri zida' jer zbog prosvjeda nisu smjeli na paradirati ulicama.

- Naravno niko im ništa na brani da rade u četiri zida i šta god žele, kazao je te dodao:

- Milina ih je gledati kako se vole, nježno gledaju, paze, a mi u Jagodini ne samo da se zalažemo protiv 'bijele kuge' kod ljudi već i kod životinja, posebno egzotičnih kakve su žirafe i očekujem da ćemo za dvije godine imati četiri žirafe u našem ZOO vrtu.

- Ovo možda nije trenutak da se priča o vjenčanju životinja kada se borimo da svakom čovjeku u Srbiji stvorimo uvjete da bolje živi, ali mislim da je ovo važno za one koji misle drukčije i šaljem im poruku da u brak ulazi mužjak i ženka, a ne dva mužjaka.

Poslije ove rečenice Marković se obratio čuvarima u ZOO riječima: - Otvorite vrata da vidimo kako izgleda jedan prelijepi par koji se zove Jovanča i Ema!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 19:14