ZVJERSKO UBOJSTVO

PODSTANAR NOŽEM IZBO GAZDU ZBOG PARTIJE ŠAHA 'Da, ubio sam ga. Iščupao sam mu srce i pojeo ga!'

Sicilijanac Saverio posvađao se zbog šahovskog poteza sa svojim stanodavcem u Dublinu. Izudarao ga je utegom, izbo nožem, a zatim se njime i nahranio
 YouTube

DUBLIN - Irsku je zapanjilo zvjersko ubojstvo u sjevernom dijelu Dublina do kojeg je došlo nakon svađe oko partije šaha.

Saverio Bellante (34) priznao je da je nožem nasmrt izbo svog stanodavca Toma O'Gormana (39), s kojim je igrao šah. Također, nekoliko ga je puta u glavu zviznuo utegom.

No, ono što je istražitelje ostavilo u potpunom šoku je njegova tvrdnja da je Tomu nakon svega iščupao i pojeo srce. Obdukcijom je utvrđeno da je Tomovo srce netaknuto, ali da se Saverio ipak upustio u kanibalizam, ukazuje činjenica da je iz leša nestalo jedno plućno krilo.

O vlastitom je monstruoznom činu Saverio policiju obavijestio sam u noći na nedjelju. Iako je iza sebe ostavio pravo krvoproliće njegov je glas prilikom telefonskog poziva bio sasvim smiren.

Protiv njega je u ponedjeljak podignuta optužnica za ubojstvo, a nedugo nakon što je na sudu priznao što je učinio, sudac je izdao nalog da ga se prebaci u bolnicu na psihološku evaluaciju.

Tom O'Gorman je u Irskoj nekada bio poznat kao dopisnik jednih katoličkih novina. U posljednje se vrijeme bavio istraživačkim radom na jednom katoličkom institutu u Dublinu. Saverija je kao podstanara uzeo prije nekoliko mjeseci kako bi si podebljao mjesečne prihode, piše Sky News .

Točne okolnosti krvavog obračuna zasad nisu utvrđene, ali u policiji vjeruju da je izbila svađa zbog jednog šahovskog poteza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:24