KAO U IGRICI

VIDEO: ZA OSVETU STISNUO GAS I PREGAZIO TROJICU PRIJATELJA Htio ih ubiti nakon svađe

Aqab Hussain (21) koji je jučer osuđen zbog četverostrukog pokušaja ubojstva išao je automobilom ravno na pješake te ih je odbacio nekoliko metara u zrak, stisao gas i ostavio da umru
 YouTube

Četiri prijatelja, od kojih jedan djelomično slijep, prelazili su cestu nakon večernjeg izlaska u Manchesteru kada je na njih naletila Opel Corsa.

Aqab Hussain (21) koji je jučer osuđen zbog četverostrukog pokušaja ubojstva išao je automobilom ravno na pješake te ih je odbacio nekoliko metara u zrak, stisao gas i ostavio da umru.

Svjedok Corey Gordon (26) koji je napad gledao iz svog auta kazao je kako je sve izgledalo nestvarno i kao u videoigrici.

- Jednog je odbacilo preko dva metra u zrak - kazao je.

Sve je započelo tučnjavom ispred jednog striptiz kluba. U naguravanju je jednom od Hussainovih prijatelja skinuta kapa, no brzo su mu ju vratili.

- Pazite se - zaprijetio je jedan Hussainov prijatelj, a samo nekoliko trenutaka kasnije Hussain je stisnuo gas, krenuo u krivom smjeru te pregazio trojac. Jedan se, naime, uspio izmaknuti, no ostala tri prijatelja su stradala.

Michael Ward (28), koji je već bio napola slijep, zadobio je frakturu lubanje i proveo je 20 dana na intenzivnoj njezi nakon hitne operacije mozga, a njegova desna strana tijela ostala je paralizirana. Martin Harris zadobio je nešto lakše ozlijede, a Paul Hulme slomio je nogu i morao je na operaciju.

Aqab Hussain je porekao sve optužbe, a utvrđeno je da je i ranije optužen za opasnu vožnju i nezaustavljanje nakon prouzročene nesreće.

Zadržan je u pritvoru do izricanja presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 08:30