RIJEKA U FRANCUSKOJ

KEK UOČI GOSTOVANJA NA GERLANDU 'Lyon nije u krizi, umjetnički dojam im je malo lošiji'

Siguran sam da će upravo na nama pokušati "isprati" probleme u kojima se nalaze, kaže Kek
 Tea Cimaš/CROPIX

“Utakmica u kojoj se nema što izgubiti”. Tako su mnogi, i u samom klubu, okarakterizirali gostovanje kod sedmerostrukih uzastopnih prvaka Francuske (od 2002. do 2008). Matjaž Kek je s tom konstatacijom suočen na početku press-konferencije i odmah je uzvratio negacijom:

- Ne. Ne slažem se. Takve utakmice ne postoje. U svakom se porazu ili pobjedi mogu vidjeti neke stvari. Ovo je za nas jedna nova eurodestinacija, novi europski izazov i novi motiv. A istodobno još jedna nova želja za ponovnim dokazivanjem. Večerašnje je gostovanje prigoda da i potvrdimo sve dobro što smo dosad pokazali i ispravimo neke pogreške koje smo pokazali od početka našeg ovosezonskog europskog puta.

Za Rijekina je šefa stručnog stožera rezultat na određeni način u drugom planu, tj. on može doći samo kao posljedica temeljnog zahtjeva koji će momčad dobiti od šefa.

- Meni je daleko najvažnije, a taj ću zadatak postaviti i pred igrače, da pokažu ono što znaju i što mogu u ovom trenutku. Naravno, i individualno i kao uigrana cjelina.

O Lyonu? Igračima, kako znate reći, ne punite glavu brojnim informacijama o suparniku, ali vi ste Francuze analizirali do u detalje.

- Ta detaljna saznanja neću dijeliti ni s javnosti. Momčad s Gerlanda je jako kvalitetna momčad. Vi pišete o njihovoj krizi, ali moramo svi biti svjesni da taj Lyon, koji je “u krizi” gledamo kada igra protiv Bordeauxa ili ostalih francuskih momčadi. A snaga francuske lige je silna, iz sezone u sezonu kvaliteta sve veća. Stoga je možda lošiji “umjetnički dojam” Lyonovih igara, ali ne sumnjajte ni najmanje kako će večeras ići 100%, siguran sam da će upravo na nama pokušati “isprati” probleme u kojima se nalaze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:39