PORUKA PREMIJERA

'ULOGA VLADE JE DA RADI KONKRETNIJE OD PREDSJEDNIKA' Milanović o Josipovićevoj kritici

Zagreb, 150413.Sjediste SDP-a, Iblerov trg.Konferencija za novinare predsjednika SDP-a Zorana Milanovica nakon proglasenja privremenih rezultata izbora za Europski parlament.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

ZABOK - Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović danas je u Zaboku u vezi s ocjenom predsjednika Josipovića da Plan 21 nije uspio, rekao kako cijeni predsjednika, da je njegova uloga govoriti o društvenim problemima, ali da je uloga vlade govoriti konkretnije od predsjednika, još konkretnije raditi te mijenjati stvari.

"Mi živimo život, naša politika je realan život, a naš predizborni program je pretočen u program vlade. To provodimo i radimo reda u financijama. Oni koji to ne vide ne vide i nikada to neće vidjeti", rekao je Milanović odgovarajući na novinarsko pitanje o kritikama poduzetnika i predsjednika Ive Josipovića da Plan 21 nije uspio i da ga treba mijenjati. Premijer Milanović ponovio je da vlada već godinu i četiri mjeseca uvodi red, čemu se pružaju ozbiljni otpori.

'PLAN KOJI NE DAJE REZULTATE TREBA PREISPITATI' Predsjednik Ivo Josipović kritizirao Vladin Plan 21

Poručio je da će te otpore probati urazumiti, a ne slomiti, ističući još jedanput da je politika vlade politika reda i rada, a oni koji su protiv reda i rada, neka pričaju svoje.

Na novinarsko pitanje o prijevremenim izborima premijer Milanović odgovorio je da oni nisu rješenje za Hrvatsku, a HDZ sigurno nije rješenje za Hrvatsku.

"Mi imamo pred sobom puno mjeseci mandata, imamo stabilnu, veliku većinu u Hrvatskome saboru, puno veću od prošle vlade, i mislimo na zakoniti način iskoristiti tu većinu za korjenite promjene u ovoj zemlji. Otpori promjenama su žilavi i čak bih rekao živčani, ali moramo ići dalje - nema stajanja", istaknuo je.

Premijer Milanović u Zaboku se u društvu s čelnicima SDP-a Krapinsko-zagorske županije družio s građanima. Prije dolaska u Zabok, posjetio je Zlatar, Mariju Bistricu i Donju Stubicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:23