RUŠI REKORDE

Film 'Hobit: Neočekivano putovanje' i dalje najgledaniji

 AP Photo/Warner Bros., James Fisher

LOS ANGELES - Film "Hobit: Neočekivano putovanje" novozelandskog redatelja Petera Jacksona drugi je tjedan za redom najgledaniji film u sjevernoameričkim kinima, javljaju američki mediji.

Jacksonov povratak u Međuzemlje zaradio je u drugom tjednu prikazivanja 36,7 milijuna dolara i lako pobijedio novi akcijski film Toma Cruisea "Jack Reacher" koji je zaradio 15,6 milijuna.

Međutim, veliki pad u zaradi u odnosu na prvi tjedan kada su Hobiti zaradili 84,4 milijuna, sugerira da će film imati jako težak zadatak da sustigne financijski uspjeh "Povratka kralja", posljednjeg filma iz serijala o Gospodaru prstenova.

Taj je film od 2003. godine zaradio milijardu i dvjesto milijuna dolara u svijetu. U doba objavljivanja bio je drugi najgledaniji film svih vremena, a u međuvremenu su ga prestigli Avatar i posljednji Harry Potter.

"Jack Reacher" je također relativno podbacio na blagajnama, zaradivši otprilike upola manje nego Cruiseov prošlogodišnji hit "Nemoguća misija 4" u prvom vikendu prikazivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 03:00