'NAJTEŽE' ZVIJEZDE OTOKA

FOTO David Beckham najbogatiji Englez, Wayne Rooney skupio 51 milijun funti

Dok se nogometaši diče s čak 1,3 milijarde funti, a lista ih obuhvaća 49, tu su i golferi, boksači, vozači Formule 1

Iako odavno nije na vrhuncu karijere, opće obožavanje Davida Beckhama cementiralo ga je na vrhu najbogatijih britanskih sportaša. Golferi, košarkaši, boksači, vozači mogu samo sanjati o 165 milijuna funti koje je zaradio “brand Beckham”, ne računajući Victorijin udio od 35 milijuna.

Ipak, ni svi Beckhamovi marketinški ugovori ni prihodi njegove tvrtke Footwork Productions nisu dovoljni da dostigne prvo mjesto svjetske liste najbogatijih sportaša, kojom s nevjerojatnih 570 milijuna funti vlada golferska zvijezda Tiger Woods. Beckham je tek jedanaesti.

No, vratimo se na britansku listu iz Sunday Timesa. Na njezin vrh je, kao najbogatiji igrač Premier lige, izbio Wayne Rooney sa 51 milijunom funti, u koje nije uračunato 13 milijuna prepisanih na njegovu suprugu Coleen. Samo lani Rooney je postao bogatiji za 9 milijuna. Slijedi ga Rio Ferdinand sa 42 milijuna funti. Čak je šest igrača Manchester Uniteda na listi najbogatijih, uz Rooneyja i Ferdinanda tu su i Paul Scholes, Michael Carrick i Robin van Persie koji je prvi put na listi sa 12 milijuna funti. Očekivano za jedan od najbogatijih klubova na svijetu uopće, čiju vrijednost Forbes procjenjuje na 3,3 milijarde dolara.

Na četvrtom mjestu, iza Ria Ferdinanda, listu krasi Michael Owen sa 38 milijuna, a iza njega su Ryan Giggs i Frank Lampard sa 34 milijuna funti. Nogometaši se diče s čak 1,3 milijarde. Lista obuhvaća 49 nogometaša, 12 golfera, 12 motociklista, osam ragbijaša, pet boksača...

Najbogatiji boksač je Lennox Lewis koji je od pobjeda na mečevima i nekretnina zaradio 95 milijuna funti, dosta visoko su vozači, Eddie Irvine sa 83 milijuna, Lewis Hamilton sa 60 milijuna. Treba napomenuti da se lista temelji na prikazanim prihodima i imovini u koju je uključeno sve, od zemljišta i kuća do umjetnina i udjela u kompanijama, a nije ubrojen novac koji stoji na bankovnim računima. Štednja u bankama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:59