NA ISPITIVANJU

Policija potvrdila: Imamo ime fotografa koji je snimio fotografije Kate u toplessu, uhitit ćemo ga!

Francuska pravosudna policija sprema se uhtiti fotografa koji je uslikao Vojvotkinju Kate u toplessu , objavljeno je nakon što je ime paparazza predano detektivima.

- Fotografa će ubrzo privesti na ispitivanje - kazao je izvor blizak slučaju.

Kontroverzne fotografije snimljene su na odmoru mladog para u Provansi. Princ William i Kate kazali su kako se osjećaju 'uništeno' zbog stotine snimljnih fotografija od kojih su neke izašle u javnost.

Prvo su objavljene u francuskom magazinu Closer, a potom u brojnim drugim državama, uključujući Italiju i Irsku.

Zbog francuskog strogog zakona o privatnosti fotograf bi mogao, kako zahtijeva William, završiti u zatvoru.

Naime, ako je netko optužen i osuđen zobg fotografiranja može završiti u zatvoru i do godine dana i biti kažnjen sa 36 tisuća funti (oko 338 355 kuna) zbog kršenja privatnosti.

Urednica Closera, Laurence Pieau, kazala je kako je unajmila slobodnog fotografa da prati par tijekom njihovog odmora, no odbila je dati njegovo ime. Naime, prema francuskom zakonu, na fotografa se gleda kao na izvor koji je zaštićen od otkrivanja identiteta.

Pieau je optužila Kate i Williama da preburno reagiraju: - Mogu pretopstaviti da zbog ovoga nisu baš zadovoljni, no fotografije nisu ponižavajuće - sretni su, zaljubljeni i ona je jako lijepa.

I francuska tužiteljica koja radi na slučaju, Marie-Christine Daubigney, potvrdila je da imaju ime paparazza koji je snimio slike Kate u toplessu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 23:19