NEUGODNA ISKUSTVA

BOKŠIĆ O UTAKMICI GODINE: 'Za ovakve utakmice se živi. Želim da Srbima uzvratimo za 1999. godinu'

 Dragan Matić/CROPIX

Alen Bokšić bio je s Igorom Štimcem na press konferenciji, ali njegova misija u Kući nogometa nije na tome stala.

- Nedostaje mi 40-50 ulaznica, idem potražiti Nikšu Martinca, možda se nešto još nađe - u poluozbiljnom tonu, ali s očitom nakanom, govorio je Bokšić.

- Sam sam si kriv, pitao sam malo, pa su mi još srezali. Trebao sam zahtijevati mnogo karata, pa kad me sasijeku ostalo bi mi taman koliko treba.

Naravno da je jagma golema, posebno ljudi misle da igrači i članovi stožera dobiju karata koliko požele, a ni blizu nije tako.

- Koga ne uspijem namiriti mislit ću na njega, dat ću mu ulaznice za Belgiju - u svom šaljivom tonu zaključio je Bokšić. Iako, i te će biti vrijedne, riječ je o vjerojatno odlučujućoj utakmicu za Hrvatsku na putu do Brazila.

Igor Štimac osvrnuo se na gnjev Hrvata koji su ostali bez dragocjenog paprića.

- Svima nam je žao, ali nerazumijevanje nije opravdano. Nemoguće je 500.000 ljudi, ili koliko ih se već javilo, staviti na stadion od 35.000 mjesta. To što mnogi nisu uspjeli doći do ulaznice nije razlog da budu ljuti. Daj Bože da se za svaku utakmicu Hrvatske javi 300.000 koji bi htjeli na stadion, a ostali su izvan njega. I daj Bože da imamo stadion koji može primiti sve zainteresirane.

Bokšić s posebnim guštom govori o dvoboju sa Srbima.

- Ovo je utakmica kakve se ne igraju svaki dan, one se godinama čekaju i pamte. Nadam se da ćemo se ove sjećati po dobrom, a oni po lošem, da se neće ponoviti 1999. kad smo eliminirani s Eura, iako smo igrali dobro. Ovo su utakmice za koje se živi. Imamo izvrsnu priliku da im uzvratimo, mnogo je aduta na našoj strani; pun stadion i odlična momčad prije svih.

Bit će to prva kvalifikacijska utakmica u kojoj uz Štimca neće biti Kruno Jurčić. U stožeru su Bokšić, Tudor, trener vratara Rogić i stručnjak za kondiciju Komes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:06