TURCI POMILOVANI

SUD PONIŠTIO ODLUKU UEFE Fenerbahče i Bešiktaš mogu u Europu, Hajduk izgubio status nositelja

Vodstvo turskog nogometnog velikana Fenerbahčea objavilo je kako će ove sezone ipak nastupiti u Ligi prvaka jer je Sportski arbitražni sudu (CAS) u Laussani suspendirao dvogodišnju kaznu koju je Feneru izrekla UEFA.

- Došlo je do pozitivnog razvoja događaja i ovu vijest moram podijeliti s našim navijačima. Fenerbahče će ove sezone ipak igrati u Ligi prvaka. CAS je uvažio našu žalbu i veliku zahvalnost dugujemo našim odvjetnicima, kazao je Fenerov predsjednik Aziz Yildirim za klupsku televiziju.

Zanimljivo, CAS niti UEFA nisu objavili nikakvu vijest o ukidanju kazne za Fenerbahče, niti se spominje kako je prošao Bešiktaša koji se također žalio CAS-u. Turski mediji jedino su objavili dokument u kojem UEFA moli CAS da svoju odluku donese do 25. kolovoza.

Žalbena komisija UEFA-e je 15. srpnja odbacila žalbe turskih klubova Fenerbahčea i Bešiktaša i potvrdila kako oni ove sezone neće igrati u europskim kupovima. Disciplinska komisija Uefe je kaznila Fenerbahče dvogodišnjom, a Bešiktaš, kojeg je preuzeo bivši izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić, jednogodišnjom zabranom nastupa u svim europskim natjecanjima zbog sudjelovanja u namještanju utakmica u sezoni 2010/2011.

Ista odluka je donesena i za žalbu Besiktasa, a slijedom događaja Hajduk je izgubio status nositelja u sutrašnjem žrijebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:34