ATP ACAPULCO

Antonio Veić bez izgleda protiv Davida Ferrera

Četvrti tenisač na svijetu je slavio 6-0, 6-3

Hrvatski tenisač Antonio Veić nije uspio kroz kvalifikacije izboriti nastup u glavnom dijelu turnira u Acapulcu (zemljana podloga). No, uspio se probiti kao sretni gubitnik. Španjolac Albert Ramos je otkazao ovaj ATP turnir zbog ozljede, pa je Veić upao na njegovo mjesto čime se zapravo i nije previše usrećio. Morao je hrvatski tenisač igrati protiv prvog nositelja Davida Ferrera i uhvatio je u meču dugom 66 minuta tek tri gema. Četvrti tenisač na svijetu je slavio 6-0, 6-3.

U prvom je setu Veić osvojio samo osam poena protiv igrača koji je prošli tjedan u Buenos Airesu osvojio svoju jubilarnu dvadesetu ATP krunu u karijeri. Ruka se Veiću donekle opustila u drugom setu kada je zaigrao dosta bolje, a rezultat toga su bila i osvojena tri gema, te dozvoljena samo jedna break-lopta suparniku. No, ona je Španjolca bila dovoljna za break i meč, dok Veić svoju jedinu šansu za obrat u tom setu nije iskoristio.

Recimo da je Ferrer izgubio samo četiri poena nakon drugog servisa (15 od 19), dok je Veić osvojio 23 poena manje u meču (55-32).

Na turniru je dobro startao i drugi nositelj Rafael Nadal. S lakih 6-2, 6-2 je Nadal pobijedio argentinskog tenisača Diega Schwartzmana. Nadal na ovom zemljanom turniru u Meksiku igra prvi put nakon 2005. godine.

ATP Acapulco, 1. kolo:

Ferrer (1) - Veić 6-0, 6-3

Nadal (2) - Schwartzman 6-2, 6-2

Fognini - Wawrinka (4) 6-2, 7-6(3)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 22:04