URUGVAJAC NA ČEKANJU

FIFA BEZ MILOSTI Barcelona zbog suspenzija morala otkazati predstavljanje Luisa Suareza!

Iz španjolskog nogometnog velikana Barcelone objavili su u ponedjeljak da se predstavljanje urugvajskog reprezentativca Luisa Suareza odgađa do daljnjega...

Katalonci su prošli tjedan platili Liverpoolu 81 milijun eura za Suareza, a u srijedu su ga namjeravali predstaviti javnosti. To, međutim, neće biti moguće jer je 27-godišnji napadač kažnjen četveromjesečnom zabranom sudjelovanja u svim nogometnim aktivnostima nakon što je na Svjetskom prvenstvu ugrizao talijanskog braniča Giorgija Chiellinija.

U Barceloni su mislili da su pronašli ''rupu u zakonu'' i da mogu organizirati predstavljanje u ''neutralnoj'' dvorani, izvan stadiona Camp Nou i klupskih prostorija. No, u nedjelju im je iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) stiglo jasno upozorenje da Suarez ne smije biti predstavljen nigdje, neovisno o mjestu radnje, ta da čak ne smije sudjelovati ni u humanitarnim aktivnostima vezanim uz nogomet.

Katalonci su nakon toga odlučili da se neće inatiti FIFA-i, pa su objavili da je prezentacija odgođena do daljnjega. To vjerojatno znači da će Suarez biti predstavljen javnosti tek na kraju listopada kada mu istječe suspenzija, osim ako mu Međunarodni sportski sud (CAS) ne odluči smanjiti kaznu.

Suarez će se, inače, pojaviti u Barceloni kako bi upoznao nove suigrače i stručni stožer, ali neće smjeti trenirati s momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:19