KVAR NA ELEKTRIČNIM INSTALACIJAMA

Uzrok požara u Hrastovljanu tehnički kvar, nastala šteta od nekoliko desetaka milijuna kuna

U požaru su izgorjele cijela hala za proizvodnju briketa, objekt pilane, skladište radnih strojeva sa strojevima, jedan dio brusionice te uskladištena drvena građa
Varazdin, 230712.Vise od 200 vatrogasaca iz lokalnih 8 DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe iz Varazdina gasilo je pozar koji je buknuo oko 2 sata u noci u pilani u mjestu Hrastovljan izmedju Varazdina i Ludbrega. Pozar jos uvijek nije ugasen, ali je stavljen pod nadzor. Vise detalja i uzroci biti ce poznati nakon policijskog ocevida.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Uzrok požara u pilani u Hrastovljanu bio je tehnički kvar, utvrđeno je očevidom. U požaru je nastala šteta od čak nekoliko desetaka milijuna kuna.

Požar u prostoru pilane u Hrastovljanu buknuo je oko 2 sata u noći sa nedjelje na ponedjeljak, a u njegovom gašenju sudjelovalo je više od 200 vatrogasaca iz osam dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okolice te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Varaždin. Vatrogasci su se cijelu noć i jutro borili sa vatrenom stihijom i u ponedjeljak poslijepodne napokon uspjeli lokalizirati požar, a dio njih još uvijek radi na sanaciji požarišta.

U požaru su izgorjele cijela hala za proizvodnju briketa, objekt pilane, skladište radnih strojeva sa strojevima, jedan dio brusionice te uskladištena drvena građa. Nakon što je požar stavljen pod nadzor varaždinski su policajci u suradnji sa stručnjacima iz Centra za forenzična ispitivanja, vještačenja i istraživanja obavili očevid i utvrdili da je požar izbio u objektu za proizvodnju briketa zbog tehničkog kvara, odnosno kvara na električnim instalacijama. Zbog većeg broja kratkih spojeva koji su nastali na jednom radnom stroju za proizvodnju unutar objekta došlo je do požara koji se proširio na cijeli prostor pilane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:38