NEEFIKASNOST NA DJELU

U LOŠOJ FORMI Sammir bez gola u veljači! Može li Brazilac eksplodirati protiv Hajduka?

 Drago Sopta/CROPIX

Njega uvijek uoči derbija najviše apostrofiramo, ali to i jest njegov zadatak - najbolje igrati najveće utakmice. Jesenas je bio najbolji, zabio je Hajduku dva gola u Maksimiru, bio je igrač utakmice. Ukupno je u derbijima zabio tri pogotka, onaj preostali na Poljudu 2010. (1:1). Izjednačen je na tom vječnom popisu s Lukom Modrićem, jedan više imaju Silvio Marić i Šokota te 'hajdukovci’ Erceg, Računica i Rapaić, pet su zabili I. Cvitanović i Viduka s jedne te Andrić i Pralija s druge strane. Rekorder je Eduardo sa sedam pogodaka. Od svih njih na terenu je i dalje jedino Sammir. Dakle, nitko mu ne može poremetiti planove.

Ipak, Sammir u prve dvije utakmice ovoga proljeća, kao ni u onoj reprezentavnoj u Londonu, nije bio u najboljem izdanju. U redu, protiv Rijeke je bio bolji nego u Osijeku, ali još daleko od pravih izdanja. Uostalom, Andrej Kramarić pretekao ga je na ljestvici najboljih strijelaca HNL-a, a sigurni smo da bi Sammir volio uzeti i taj trofej.

Evo mu šanse već na Poljudu, samo, ima jedan problem. Naime, otkad je došao u Dinamo Sammir još nije zabio pogodak u veljači! Slučajno? Možda i nije, Sammir stalno naglašava da ne voli igrati po hladnoći, u zimskim uvjetima mu baš ne ide... Čim se promili nešto sunca on se budi, dovoljno je da na kalendaru piše i 1. ožujka. Ali, veljača, dosad nijednom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:24