KRALI HRAST PREKO GRANICE

BJEŽALI PRED HRVATSKOM POLICIJOM Kradljivci drva preko minskog polja pobjegli u BiH

 Jure Mišković/CROPIX

DVOR - Policijski službenici iz grupe za zaštitu državne granice Policijske postaje Dvor, u nedjelju, 1. veljače oko 13 sati, u šumi na području mjesta Ljubina uočili su trojicu muškarca u krađi drva.

Jedan je poljoprivrednim traktorom BiH registracijskih oznaka s priključenim vitlom izvlačio trupce svježe posjećenoga hrasta, dok su ostala dvojica motornom pilom obrađivala ostalu drvnu masu.

Nakon što su im se policijski službenici približili, dvojica su trčeći preko minski sumnjivog područja pobjegla na područje Bosne i Hercegovine, dok su muškarca na traktoru policajci uhitili.

Riječ je o 18-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje i utvrđeno da je toga dana oko 11 sati, zajedno s još dvojicom bosanskohercegovačkih državljana starih 34 i 44 godine, nezakonito traktorom prešao državnu granicu te su u šumi posjekli četiri stabla hrasta, s namjerom da ih odvuku na područje Bosne i Hercegovine. Tamo ih je, kako je kasnije otkriveno, čekala spremna pilana kako bi se trupci odmah ispilili i prodali dalje.

Sukladno Sporazumu između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o policijskoj suradnji u borbi protiv prekograničnog kriminala, od nadležne Jedinice granične policije Dobrljin je zatraženo da se nad ostalom dvojicom muškaraca provede kriminalističko istraživanje i da se ispitaju u svojstvu osumnjičenika u ovoj krađi.

Nakon izvršenih konzultacija, kaznena prijava protiv osumnjičenog 18-godišnjaka će biti proslijeđena Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku.

Zbog nezakonitog prelaska državne granice, istome je Rješenjem o protjerivanju izrečena mjera zabrane ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od jedne godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 01:27