SUDAR KOD OSIJEKA

JUTARNJI OTKRIVA Zamjenik šefa policije pijan se zaletio u kamion pa završio u bolnici

Božo Zelić (45), zamjenik šefa Policijske postaje Belišće, u pripitom je stanju prošlog četvrtka skrivio prometnu nesreću.

O tome se već danima govori u Belišću, uz komentar da se sve pokušalo zataškati te bi objavljivanje te informacije - s obzirom na to da je riječ o osobi koja obnaša visoku dužnost u tamošnjoj policiji - moglo naškoditi ugledu policije. No jučer je, na upit Jutarnjeg lista, događaj potvrdio Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave osječko-baranjske. Nesreća se, stoji u odgovoru, dogodila nešto prije 17 sati u blizini lokala Jelengrad kraj Petrijevaca na cesti Osijek - Valpovo. Zelić se, vjerojatno zbog alkoholiziranosti, sudario s teretnjakom. U trenutku nesreće nije bio u službi i nalazio se u privatnom autu. Policija nije objavila točan rezultat alkotesta, već se samo navodi da je imao nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi. Neslužbeno se tvrdi da se radilo o značajnoj alkoholiziranosti koja se opisuje kao pijanstvo.

Zelić je u sudaru lakše ozlijeđen i s mjesta nesreće prebačen je na traumatološki odjel osječke bolnice. Ondje se, kako neslužbeno doznajemo, posvađao s medicinskim osobljem jer se protivio pružanju pomoći i htio je što prije otići.

Poznanici zamjenika načelnika Policijske postaje Belišće kažu da je i prije znao konzumirati alkohol i potom sjedati za volan, no ovaj put to je završilo sudarom. Iz osječke policije potvrdili su da je protiv Bože Zelića PP Belišće Prekršajnom sudu podnio optužni prijedlog. Protiv Zelića će, sasvim je sigurno, uslijediti i stegovni postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 23:09