KRONOLOGIJA istrage ubojstva na Marjanu: 25. kolovoza pronađeno je tijelo, nakon više od mjesec dana i ubojica Selene

Split, 270812.Reportaza sa Marjana nakon ubojstva Meksikanke koja je zaklana i zakopana.Na fotografiji: policija i dalje osigurava mijesto ubojstva.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klarić / CROPIX

• 22. kolovoza

Selene se oko 16.30 sati na Marjanu rastaje s bratom Emmanuelom i dogovaraju susret za sat vremena. Budući da se cijelu večer ne pojavljuje u hotelu Sunseeker, gdje su bili smješteni, brat prijavljuje sestrin nestanak policiji. Od 22.30 počinje potraga za Selenom koju traži 100 policajaca i 30 GSS-ovaca.

• 24. kolovoza

Prije nego što su pronašli tijelo, pronađen je ruksak za koji se vjeruje da je pripadao ubojici. U crnom muškom ruksaku bili su nož, četiri sendviča, dva Selenina fotoaparata, samoljepljiva traka, dres natopljen krvlju na kojem je pisalo REK_I.

• 25. kolovoza

Pronađeno Selenino tijelo, izuzeti su DNK s tijela i otisci prstiju s predmeta i mjesta zločina. Policija je imala samo djelomične otiske. Nisu imali kažiprst pa je provjera u bazi podataka bila otežana. Utvrđeno je da Selene na sebi nije imala donje rublje, sumnja se na silovanje. Poslije sjeme nije bilo pronađeno, ali pokušaj silovanja nije isključen.

• 26. - 31. kolovoza

Istražitelji blokiraju Marjan, odnosno mjesto gdje je pronađen leš, ispituju prolaznike, privode osobe sa splitskog područja na obavijesne razgovore. Priveli su i Selenina brata Emmanuela Graciana na razgovor. Prošao je poligraf i brzo je pušten jer se njegov DNK nije poklapao s onim nađenim na mjestu zločina.

• 28. kolovoza

Obdukcijom je utvrđeno da je Selena usmrćena nožem, a rez vrata bio je toliko snažan da je bila gotovo dekapitirana. Policija sumnja da bi počinitelj mogla biti osoba koja je često radila s nožem, poput mesara ili lovca.

• 3. rujna

MUP je objavio fotografiju dresa pronađenog u ruksaku. Riječ je o replici dresa nogometnog kluba AC Milan koji na leđima ima natpis - vjerojatno nadimak - REK_I. Dres natopljen krvlju pronađen je u ubojičinu ruksaku.

• 4. rujna

Policija objavljuje da su obavili više od stotinu obavijesnih razgovora te da su eliminirali 120 sumnjivaca. Naime, svi sumnjivci eliminirani su jer se DNK uzorci i otisci prstiju nisu poklapali.

• 13. rujna

Istraga proširena na Novi Sad, na temelju dojave zaposlenika jednog restorana iznad uvale Firule. Srpska policija u rekordno kratkom vremenu privela muškarca iz Novog Sada koji je odgovarao opisu. Riječ je o Dejanu Gegenbaueru, vlasniku autopraonice, no DNK nalaz nije se poklapao. Vjerovalo se da je nosio dres sličan onome koji je policija objavila.

• 28. rujna

Splitska policija dobila je dojavu ženske osobe iz naselja uhićenog Edija Mišića koja tvrdi da zna tko je vlasnik dresa talijanskog kluba. Osumnjičenika policajci u subotu privode na razgovor, uzimaju mu uzorak DNK te ga šalju u MUP-ov Centar za krim vještačenja.

• 2. listopada

Nakon što stigli rezultati Edi Mišić je uhićen teškog ubojstva. Oko 11 sati predan je pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 16:29