KAD PIJEŠ, NE VOZI

Pijani vozač pokušao prijeći prugu pa zapeo među šine u trenutku kad je naizlazio vlak...

Bjelovar, 221009.U bjelovarskom prigradskom naselju Male Sredice u cetvrtak u jutro motorni vlak na relaciji Bjelovar - Zagreb naletio je na 15-godisnjaka koji je s biciklom prelazio prugu i s teskim je ozljedama prevezen u bjelovarsku Opcu bolnicu.Foto: Goran Matejak / Bjelovarski list / CROPIX
 Goran Matejak/Bjelovarski list

ČAKOVEC - Mladić star 24 godine iz Legrada lakše je ozlijeđen u bizarnoj prometnoj nesreći koja se u petak navečer dogodila između naselja Kotoriba i Donji Mihaljevec u Međimurju.

24-ogodišnji vozač, koji je automobilom vozio pod utjecajam 1,93 promila alkohola, i njegov godinu dana stariji suvozač pokušali su prijeći željeznički prijelaz u polju zvanom „Plavišće“ no automobil je zapeo između šina željezničke pruge. U tom trenutku prugom je naišao putnički vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica - Kotoriba.

Mladići su ga na sreću brzo spazili te su istrčali iz automobila. Vlak se nije uspio zaustaviti te je pogodio automobil koji je od siline udara odbačen prema naprijed te je udario u tijelo vozača koji nije uspio pobjeći dovoljno daleko.

Na sreću, 24-ogodišnjak je pritom samo lakše ozlijeđen. Prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec no nakon pregleda je pušten kući. Oduzeta mu je vozačka dozvol te mu je izvađena krv zbog analize na alkohol.

Protiv njega bit će podnesen optužni prijedlog. U međuvremenu, željeznički promet na relaciji Zagreb - Kotoriba bio je u petak navečer prekinut dva sata, od 22 sata do ponoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 01:14