BLAMAŽA U DALMACIJI

DOM ZDRAVLJA: 'Ne možemo se javiti pacijentima jer nismo platili telefon'

Sve to itekako je otežalo komunikaciju nekoliko tisuća pacijenata iz cijele općine Proložac i tamošnjeg liječnika
 Nikola Vilić / CROPIX

Od prošloga petka, koliko raspolažemo s informacijama, nema telefonske linije u područnoj zdravstvenoj ambulanti u Prološcu Donjem. Prije toga bila je u kvaru i internetska veza, pa neispravno računalo. Sve to itekako je otežalo komunikaciju nekoliko tisuća pacijenata iz cijele općine Proložac i tamošnjeg liječnika. A on nije mogao izdavati uputnice, recepte, pa su brojni pacijenti vrlo nezadovoljni, piše Slobodna Dalmacija.

Pokušali smo doznati zbog čega se, ukoliko je i bio kvar na linijama, on nije popravio, jer je to ipak urgentan telefon, no ostali smo bez odgovora na nekoliko mjesta. Ipak, prema pričanju pacijenata telefonska linija je isključena zbog - neplaćanja računa .

- Za ovakav krajnje neozbiljan odnos prema pacijentima, a ponajviše onim starijim, treba snositi odgovornost netko u Županijskom domu zdravlja - slažu se svi u Prološcu.

- “Odnijeli” su nam banku, ukinuli poštu, sada i ovo s telefonom u ambulanti. To pučanstvo Prološca nije zaslužilo... - jada nam se jedan stariji Proložanin, koji je zbog odlaska na specijalistički pregled morao po uputnicu u desetak kilometara udaljeni Imotski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:29