PRUGOM DNEVNO PROLAZI VIŠE DESETAKA TISUĆA LJUDI

FOTO, EKSPLOZIJA NA PRUZI U ZAGREBU Bijesni putnici: 'HŽ nas nije obavijestio da će vlak kasniti'

 CROPIX

Prugom na kojoj je aktivirana eksplozivna naprava svakog jutra na posao vlakom odlazi više desetaka tisuća ljudi. Zbog izvanredne situacije koja se dogodila nešto prije četiri sata ujutro jučer je došlo do poremećaja u voznom redu i prometovanju vlakova.

No djelatnici HŽ Putničkog prijevoza nisu smatrali potrebnim putnike na postajama obavijestiti da vlakovi kasne.

FOTO Stručnjaci: 'Napad ima sve elemente terorističkog čina!'; U istragu se uključila i SOA!

Na postaji Vrapče jučer oko 9 sati tridesetak putnika čekalo je vlak. Svi su uredno kupili kartu, ali im je prodavačica tek kad je vlak kasnio već 15 minuta rekla da će kasniti 30 minuta. To je razljutilo putnike koji su zatražili povrat novca. Prodavačica karata na to im je bezobrazno odgovorila da je ona novac već pospremila i da nema povrata. Nakon kraće prepirke i vike ipak je popustila i svim je putnicima vratila novac.

TERORIZAM U HRVATSKOJ? U 15:46 sati pušten je promet Alejom Bologne u svim smjerovima! U 16:57 sati je u potpunosti otvorena i pruga

I na postaji Kustošija vladala je velika gužva. Kako se tu karte ne prodaju, putnike koji ne prate vijesti nije imao tko drugi obavijestiti o kašnjenju vlaka. U HŽ Putničkom prijevozu očito nisu smatrali potrebnim tamo postaviti svog čovjeka koji bi putnicima dao informacije.

- Od 1. siječnja karta je poskupjela 15 posto, a ne mogu nas ni obavijestiti da vlak kasni. Sramota - rekla nam je ogorčena putnica.

Ekspert za sigurnost Grgić: 'Eksplozija u Podsusedu je prvi takav čin u Hrvatskoj nakon rata'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:03