PREMIJER O BLAMAŽI

'INGRID BOLJE GOVORI ENGLESKI NEGO ŠTO GA ČITA' Milanović skinuo Ingrid A.M. s liste za Bruxelles

ZAGREB - SDP-ova saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović neće biti na listi kandidata za europski parlament, potvrdio je danas premijer Zoran Milanović uputivši joj javnu ispriku.

- Ingrid Antičević Marinović bolje govori engleski nego što ga čita i to vam kažem ja koji engleski jezik znam na jednoj sofisticiranijoj razini za neizvornog govornika i zato se Ingrid kao čovjek, prijatelji i kolega želim ispričati - rekao je Milanović objasnivši da je Antičević Marinović mjesto na listi za hrvatsku zastupnicu u europskom parlamentu izgubila zato što SDP nema snage boriti se u kampanji s odjecima njezina govora na engleskom jeziku u EU Parlamentu tijekom kojeg je uz iznimno loš izgovor riječi na engleskom čitala govor iz bilješki.

Milanović je istaknuo da Antičević Marinović govori i talijanski jezik, te naglasio da neki profesori engleskog jezika taj jezik govore za ocjenu -2.

Milanović je najavio da će SDP-ova lista za europarlament biti dovršena do subote, te ponovio kako će hrvatski europarlamentarci dobivati hrvatsku plaću.

- Zastupnici nisu službenici europske komisije i oni ostaju hrvatski rezidenti te putuju u Bruxelles i Strasbourg, a odgovorni su biračima u svojoj domovini i zato je moj stav da bi trebali imati hrvatsku plaću, te da bi im uz to trebali biti pokriveni svi troškovi za obavljanje posla zastupnika u EU parlamentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:01