BIT ĆE NAM JOŠ GORE

Linić najavljuje: Slijede otkazi za 20.000 zaposlenih u javnom i državnom sektoru!

Ministar financija kazao je kako će tvrtke koje su u problemima spasiti, ali da će razvlastiti vlasnike

Kako misli gospodarstvo koje ima 44 milijarde kuna neplaćenih obveza natjerati da dugovanja riješe u 60 dana otkrio je ministar financija Slavko Linić u Dnevniku HRT-a. Račune će morati plaćati u roku od 30 do 60 dana, inače slijede novčane kazne.

- To su ponašanja u europskopj zoni, a trebala bi biti i u Hrvatskoj, jer takvi zakoni već postoje. Vi koji se bavite poslom, morate obveze izvršavat, plaćanje poreza, radnika i dobavljača mora biti vaša prva obveza. Više nema tolerancije za neodgovorna ponašanja. Procjenjujemo da ćemo u šest mjeseci riješiti oko 60 tisuća pravih subjekata koji nisu uspjeli izvršavati svoje obveze.

- Općine i gradovi morat će pronaći novac i raditi isto što i Vlada, početi rezati troškove i ponašati se odgovorno - kazao je ministar te dodao kako će tvrtke koje su u problemima spasiti, ali da će razvlastiti vlasnike.

- Spašavat ćemo tvrtke koje mogu opstati, dati potporu sposobnim ljudima koje je kriza ugrozila, ali mijenjati one vlasnike koji su bili neodogovorni.

Linić je kazao kako će iduća godina biti još teža.

- Evidentno je da se moramo odreći dobrog dijela kolektivnim ugovorom dogovorenog bonusa, a to vrijedi i za iduću godinu. Visinu plaća nema više potrebe dirati, ali ćemo rezati broj zaposlenih. Slijede otkazi za 20.000 zaposlenih u javnom i državnom sektoru - potvrdio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:56