UGROZILI PACIJENTE

NOVI SKANDAL U HITNOJ Hranu naručuju s broja 194, a hitni slučajevi - na čekanju!

Djelatnici zadarske Hitne pomoći svoju hranu naručuju telefonskom linijom koja bi trebala služiti za - hitne slučajeve.

Broj 194, naime, ne smije se zlorabiti i koristiti za privatne razgovore, no u Zadru je ipak zabilježen takav slučaj.

Šokirani zaposlenik jedne zadarske pizzerije posvjedočio je u detalje što se dogodilo na Anteni Zadar: 'Nazvali su, nisam stigao vidjeti broj pozivatelja jer nam je bila gužva. Ljubazna gospođa s druge strane naručila je svoju pizzu i još neku hranu, međutim, kad sam ih upitao na koji broj ide narudžba, koji broj treba nazvati, dobio sam odgovor kako je s druge strane Hitna pomoć i da ih nazovem na 194. Izričito sam naglasio da ne želim zvati na broj 194 i zamolio gospođu da mi ostavi neki fiksni ili mobilni broj, svoj broj mobitela, na kraju krajeva, no ona to nije htjela'.

UMRO ČEKAJUĆI POMOĆ ISPRED PRAZNOG DOMA ZDRAVLJA! Dežurni liječnici bili na hitnoj intervenciji

Ovaj slučaj odmah je izazvao reakciju odgovornih, koji su obećali u najkraćem vremenu istražiti i sankcionirati počinitelja.

ŽENA PREMINULA PRED ZAKLJUČANIM VRATIMA HITNE U UMAGU Sin u očaju molio pomoć od bilo koga!

'Upravo smo završili hitan sastanak na tu temu. Priča je došla do nas prije sat vremena. Istog trenutka smo pokrenuli istragu. To je nedopustivo, zgroženi smo. Ravnateljica i ja ne možemo doći k sebi. Odmah krećemo u rješavanje ovog slučaja. U pitanju je čista zlouporaba. Nemam ideju tko bi to mogao napraviti. Imamo preko ljeta dosta novih mladih ljudi na ispomoći. Možda je neka sestra ili doktor nepromišljeno reagirao', izjavio je za tportal zamjenik zadarske Hitne pomoći dr. Vlatko Grković.

'Sankcionirat ćemo prekršitelja bez milosti', najavio je doktor Grković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:51