NE MARE ZA DJECU

SAMO U HRVATSKOJ Gradili su vrtić deset godina. Bivša vlast ga je započela, a sadašnja dovršila

Sisak, 300914.15,5 milijuna kuna vrijednost je novog vrtica Razlicak, otvorenog u utorak 30. rujna u Sisku. od 1. listopada u vrtic ce krenuti 128 djece, u cetiri jaslicke i cetiri vrticke grupe, a o njima ce brinuti 25 djelatnika, od kojih je 20 novozaposlenih. U Sisku posljednje 33 godine nije izgradjen novi vrtic. S ovim novim vrticem u Sisku vise nema djece koja su ostala bez mjesta.Na fotografiji: Gradonacelnica Siska Kristina Ikic Banicek uz pomoc djece otvorila je novi vrtic.Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piskor / CROPIX

SISAK - Dječji vrtić Različak, na Zelenom brijegu u Sisku, nakon gradnje duge gotovo desetljeće, u utorak je konačno otvorio vrata. Od srijede 1. listopada u novi vrtić krenut će 128 djece u četiri jasličke i četiri vrtićke grupe, a o njima će brinuti 25 djelatnika, od kojih je 20 novozaposlenih.

- Pune 33 godine u Sisku nije izgrađen novi vrtić, ovaj je započela i nikada nije dovršila bivša gradska Vlast (HDZ-HSP). Nama je trebala godina i pol da dovršimo vrtić, opremimo ga, uredimo okoliš i smanjimo cijenu. Vrtić na kraju košta 15,5 milijuna kuna, istaknula je otvarajući novi objekt gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Naglasila je kako u Sisku više nema djece za koju nema mjesta u nekom od vrtića u gradu.

Grad Sisak je ove godine otkupio nedovršeni vrtić od Hypo banke, odnosno njezine tvrtke Epsilon građenje, s kojom je Sisak prije šest godina potpisao ugovor o izgradnji vrtića na lesing.

Vrtić je plaćen banci plaćen 10 milijuna kuna, a još 5,5 milijuna košta građevinski dovršetak vrtića, njegovo opremanje i uređenje okoliša.

Ukupna površina vrtića je 2.000 četvornih metara.

U sklopu vrtića izgrađena je središnja kuhinja i praonica rublja u kojima će se kuhati i prati rublje za sve vrtiće Dječjeg vrtića Sisak Stari.

Mate Piskor / CROPIX
Sisak, 300914.15,5 milijuna kuna vrijednost je novog vrtica Razlicak, otvorenog u utorak 30. rujna u Sisku. od 1. listopada u vrtic ce krenuti 128 djece, u cetiri jaslicke i cetiri vrticke grupe, a o njima ce brinuti 25 djelatnika, od kojih je 20 novozaposlenih. U Sisku posljednje 33 godine nije izgradjen novi vrtic. S ovim novim vrticem u Sisku vise nema djece koja su ostala bez mjesta.Na fotografiji: Novi vrtic gradjen je gotovo deset godina.Foto: Mate Piskor / CROPIX

Mate Piskor / CROPIX
Sisak, 300914.15,5 milijuna kuna vrijednost je novog vrtica Razlicak, otvorenog u utorak 30. rujna u Sisku. od 1. listopada u vrtic ce krenuti 128 djece, u cetiri jaslicke i cetiri vrticke grupe, a o njima ce brinuti 25 djelatnika, od kojih je 20 novozaposlenih. U Sisku posljednje 33 godine nije izgradjen novi vrtic. S ovim novim vrticem u Sisku vise nema djece koja su ostala bez mjesta.Na fotografiji: ravnateljica Djecjeg vrtica Sisak stari Natasa Anducic i gradonacelnica Siska Kristina Ikic Banicek.Foto: Mate Piskor / CROPIX

Ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak stari Nataša Andučić i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček (lijevo) (FOTO: Mate Piškor/Cropix)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 05:27