HRVATSKA SRAMOTA

TUČNJAVA MATURANATA NA KRUZERU Pijani zagrebački učenici pretukli dvojicu iz Osijeka

 Luka Gerlanc/CROPIX

Iščašenje ramena kod jednog i posjekotina iznad uha kod drugog maturanta osječke III. gimnazije epilog su tučnjave učenika najviših razreda te i zagrebačke X. gimnazije koja se dogodila oko dva u noći sa 23. na 24. kolovoza na kruzeru Barcelona, kojim su učenici putovali na ekskurziju u Španjolsku.

Žaljenje agencije

U obračunu su sudjelovala četvorica zagrebačkih i dvojica osječkih maturanata.

- Možemo potvrditi da je došlo do fizičkog obračuna između maturanata zagrebačke i osječke gimnazije, u kojem su ozlijeđena dvojica učenika iz Osijeka. Prema našim informacijama, osječki maturanti bili su napadnuti. Ozlijeđenim učenicima pružena je liječnička pomoć, a ekskurzija je nastavljena prema planu - rekla je Kristina Marić, voditeljica osječke poslovnice Putničke agencije APP turizam, u čijem su aranžmanu osječki učenici otputovali na maturalni izlet u Španjolsku.

Prve vijesti o ozljedama bile su zabrinjavajuće jer je, kako doznajemo od ravnateljice osječke III. gimnazije Snježane Barabaš-Seršić, liječnici na kruzeru zaključili su da će učenik koji je iščašio rame morati na operaciju, o čemu su obaviješteni i roditelji.

Otac liječnik

- Otac tog učenika, liječnik po struci, odmah je odletio u Barcelonu, gdje su ozlijeđeni učenici pregledani. Tamošnji ortoped je u minuti vratio rame na mjesto, tako da operacija nije bila potrebna. Drugom je učeniku u Barceloni zašivena posjekotina iznad uha i obojica su sada dobro - kaže Barabaš-Seršić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 17:23