ČUDNO PITANJE

Tužitelji se na suđenju Horvatinčiću osramotili: 'Je li jedrilica bila odsukana prije teglja?!'

 Nikša Stipaničev / CROPIX

U nastavku suđenja Tomislavu Horvatinčiću za pogibiju dviju talijanskih nautičara danas se pojavilo pet svjedoka. Radi se o dvoje zaposlenika Hoto grupe, Martini Web i prokuristu Željku Betini, te djelatnicima tvrtke koja je teglila jedrilicu, javlja Slobodna Dalmacija.

- Tomislav Horvatinčić je i prije nesreće bio pod velikim stresom, narušenog zdravlja, imao je stalne nesvjestice – posvjedočio je Betina, očito idući na mlin obrani da je Horvatinčić prijene udara imao zdravstvenih teškoća, te su one glavni uzrok.

Ipak, sve je najviše iznenadilo držanje tužitelja na današnjem ročištu. Posebice su se istakli trivijalnim pitanjima poput onog:

- Je li jedrilica bila odsukana prije teglja???

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Maje Šupe Makon odlučilo je da će naknadno saslušati dva svjedoka koje je predložila obrana, četvoricu vještaka iz istražnog postupka, kao i pregledati račune jedne riječke tvrtke kod koje je prije nesreće Horvatinčić servisirao auto pilot jedrilice.

Naknadno će sudsko vijeće odlučiti hoće li se obaviti sudsko-medicinsko vještačenje Horvatinčićeve dijagnoze tzv . sinkope, za što je danas obrana danas dio dokumentacije, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:22