NALOG ZA IZLISTE

Afera u Srbiji: Prisluškivali predsjednika Nikolića, šefovima krim-policije prijeti uhićenje

Prije tri dana Uprava kriminalističke policije u Srbiji naručila je prisluškivanje potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića, a zbog ovog incidenta prijeti uhićenje šefovima srpske policije, javlja Blic.

Afera je otkrivena kada je dokument, sa potpisom načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića, kojim je naloženo uzimanje ispisa telefonskih poziva potpredsjednika Vlade, na za sada misteriozan način, došao u ruke Vučića.

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je za RTS da se osim Vučićevog, prisluškuje i njegov telefon.

- Mi smo tu upali u "zmijsko gnijezdo", među ljude koji koriste visoke funkcije u mnogim službama kako bi gospodarili životima, među ljude koji su se drznuli prisluškivati prvo mene, pa onda i Aleksandra Vučića. To će se morati istražiti do kraja. Tako u Srbiji ne može živjeti - rekao je Nikolić na RTS-u.

Sigurnosno informativna agencija obavijestila je Vučića da je prije tri dana dio Ministarstva unutrašnjih poslova izdao nalog da mu se prisluškuje telefon, a da predsjednika Srbije Tomislava Nikolića prisluškuju duže vrijeme.

Nalog za prisluškivanje Aleksandra Vučića izdan je po zahtjevu "interesnih grupa", uz pomoć nekoga iz "vrha policije".

Zbog prisluškivanja je potpredsjedniku vlade pojačano osiguranje, a pokrenuta je i istraga. U Upravi kriminalističke policije tvrde da ne znaju kako je došlo do zlouporabe položaja, a prema prvim informacijama za prisluškivanje nije znao ministar policije Ivica Dačić, javlja srpski Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:21