ZLOČIN ZAPANJIO AMERIKU

DJEVOJČICA (14) UBILA SESTRU (11) Izbola je nožem 40 puta jer je bila 'nezahvalna'

 AFP

CHICAGO - Neimenovana je 14-godišnjakinja u utorak oko 8.30 ujutro nazvala policiju u Mundeleinu, gradiću u okolici Chicaga. Tvrdila je da je netko provalio u kuću, napao njezinu tri godine mlađu sestru i pobjegao.

Reakcija policije bila je munjevita. Odmah je iz sigurnosnih razloga naređeno zaključavanje triju obližnjih škola, a policajci su krenuli prema kući iz koje je stigao telefonski poziv.

Ondje su u spavaćoj sobi na katu pronašli onesviještenu 11-godišnjakinju kojoj je hitno trebala liječnička pomoć. Soba je bila prepuna krvi, a djevojčica izmasakrirana. Nedugo potom je umrla.

Prva osoba koju su policajci ispitali bila je sestra tragično preminule, koja ih je i pozvala. U razgovoru s njom istražitelji su doznali da u kuću zapravo nitko nije provalio, već da se dogodio zločin koji je u međuvremenu zapanjio Ameriku.

Naime, 14-godišnjakinja je priznala da je ona zapravo ubila svoju sestru. Kuhinjskim ju je nožem izbola u čak 40 navrata, piše CNN .

Bila je, kaže, bijesna na mlađu sestru jer nije iskazivala dovoljno zahvalnosti za sve što je za nju činila, a to je među ostalim bilo kuhanje ručka. Razljutio ju je i šamar za koji tvrdi da je dobila od mlađe djevojčice.

Večer prije krvavog napada uzela si je 10-15 minuta za razmišljanje, nakon čega je sišla u prizemlje i uzela kuhinjski nož kojim je sutra ujutro počinila šokantan zločin.

Policiju je nazvala tek nakon što se otuširala kako bi sa sebe saprala svu krv.

Mlada je ubojica danas u zatvoru gdje čeka suđenje za ubojstvo. S obzirom da je maloljetna, njezin identitet nije objavljen, a i kazna koja joj prijeti nije doživotna ili smrtna, s obzirom da će postupak najvjerojatnije ići preko suda za maloljetnike.

Svi koji su dvije sestre poznavali kažu da su bilke nerazdvojne te da su uvijek brinule jedna o drugoj. Ne mogu vjerovati što se dogodilo.

'Ovo je neshvatljiva tragedija koja nam svima slama srca. Sve na području Chicaga pozivam da se mole za nas, ali prije svega za obitelj koja je ovim svime uništena', rekao je gradonačelnik Mundeleina Steve Lentz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 21:34