'MUZIKA ZA DUŠU'

VIDEO Jeremić organizirao poslavu srpske Nove godine u UN-u:Beogradski zbor pjevao 'Marš na Drinu', 'Tamo daleko', Lennona i ABBA-u

 Blic / AFP

NEW YORK - Jučer je u New Yorku, u Općoj skupštini UN-a organizirana proslava srpske nove godine i predstavljanje Srbije u velikoj hali Opće skupštine. Proslavu je organizirao predsjednik Opće skupštine i bivši srpski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić, javlja Blic.

Na proslavi je pjevao beogradski zbor ‘Viva Vox’, koji je izveo neke srpske narodne pjesme (‘Marš na Drinu’, ‘Ajde Jano’, ‘Tamo daleko’) ali i svjetske hitove, poput pjesme ‘Imagine’ Johna Lennona i ABBA-ina ‘Mamma Mia’.

Vuk Jeremić je posvetio sinoćnji nastup onima koji sanjaju o svjetskom miru, milijardama dobronamjernih ljudi svih boja i vjeroispovjesti. Istaknuo je kako je kvalitetna muzika u stanju probiti svaku granicu i dotaknuti svaku dušu.

- Ona je oblik umjetnosti koji premošćuje sve razlike. Bez obzira na to odakle svatko od nas dolazi, ona nas ujedinjuje kao ljudska bića. Jedna pjesma mođe postati himna cijele generacije, izraz naših najdubljih nadanja, rekao je Jeremić, a prenosi Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:49