NESREĆA U KALIFORNIJI

VIDEO: STRAVA U ZABAVNOM PARKU Vlak smrti izletio s tračnica i ostao visiti šest metara iznad tla!

Grana drveta pala je na tračnice i izazvala izlijetanje vlaka smrti Ninja u zabavnom parku Six Flags u blizini Los Angelesa u ponedjeljak navečer, zbog čega je dio vlaka ostao visjeti u zraku, javlja CNN.

Četvero ljudi je ozlijeđeno, a još dvoje je hospitalizirano zbog daljnjih medicinskih pretraga.

Prednji dio vlaka smrti skliznuo je s tračnica i ostao prijeteće visjeti oko 6 metara iznad tla pod kutem od 45 stupnjeva.

Spasiteljske službe brzo su reagirale, a po dolasku na mjesto nesreće užetom su svezali prednji dio vlaka smrti za tračnice kako bi spriječili njegovo padanje.

Do kasno navečer svih 22 posjetitelja je spašeno.

- Do nesreće je došlo nakon što je grana drveta pala na tračnice i zapriječila put - kazala je glasnogovornica zabavnog parka Sue Carpenter.

Inače, zabavni park Six Flags na svojim internetskim stranicama opisuje vlak smrti Ninja kao "nevidljivog ubojicu".

Ninja nije klasični tip vlaka smrti. Naime, kompozicija ne vozi po tračnicama, već visi s njih prema tlu.

Ova nesreća samo je jedna u nizu u posljednjih nekoliko godina. Podsjetimo, prošlog srpnja u istoimenom zabavnom parku u Arlingtonu u Teksasu jedna žena je poginula nakon što je uslijed velikih sila izbačena iz svog sjedišta.

Između 1980. i 2010. u Sjedinjenim Državama je više od 92.000 djece ozlijeđeno u nesrećama u zabavnim parkovima. To je više od 4000 ozlijeđenih godišnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 13:29