IZBOR NEZAVISNIH

Vučić je osoba godine u regiji

Aleksandar Vučić, najutjecajniji srpski političar i prvi potpredsednik Vlade Srbije, izabran je za regionalnu osobu godine u izboru „Nezaisnih novina“ iz Banja Luke. Prije njega, dobitnici ove nagrade bili su Ivo Josipović, Milo Đukanović i tenisač Novak Đoković.

Od nekadašnjeg radikala i suradnika Vojislava Šešelja, Vučić je (barem verbalno) postao glavni zagovornik ulaska Srbije u Europsku uniju. Primajući nagradu, Vučić je najavio da je Catherine Ashton, visoka predstavnica EU za vanjsku politiku isigurnost, u svom izvještaju o napretku Srbije, odredila dva datuma za početak pregovora o priključenju Srbije sa EU i precizirao da je drugi datum 21. siječanj 2014.

Vučić je primajući nagradu za ličnost godine u regiji, rekao da je na taj način Srbija završila jedan veliki posao.

„Ostaje nam još da krenemo u najozbiljnije i najteže ekonomske reforme kako bi 2014. godine građani osjetili boljitak, a onda neće biti ni jako važno tko će vladati u Srbiji, već kako će se i koliko ljudi moći pohvaliti da žive bolje”, rekao je Vučić.

Inače u Bruxellesu je započeo sastanak ministara vanjski poslova članica EU na kome će sutra biti preciziran datum održavanja prve međuvladine konferencije EU - Srbija, kao i datum početka pregovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 18:48