REGULACIJA PROMETA

Na blagdan Svih svetih ZET svake minute vozi besplatno

Budući da je promet osobnim automobilima zabranjen, donosimo vam detaljan vodič za najlakši dolazak do velikih gradskih groblja
 Marko Mišćević/CROPIX

Do najvećih gradskih groblja od danas do nedjelje može se doći samo javnim prijevozom i taksijem, a osobnim automobilom zatvorenim će cestama smjeti proći samo vozila invalida i ona s posebnom dozvolom.

ZET je najavio da će prema grobljima osigurati dodatne autobusne linije, a prijevoz je na tim linijama tijekom ova tri dana besplatan. Iako su taksisti posljednjih godina za blagdan Svih svetih izlazili građanima ususret te ih od Kaptola do Mirogoja voziti po jedinstvenoj cijeni, doznajemo da ove godine sniženja neće biti i vožnja će se obračunavati prema taksimetru.

Zabranjen i parking

Na putu prema Mirogoju za osobne automobile zatvorene su Aleja Hermana Bollea, Mirogojska od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea, Remetska cesta od Mirogojske do Kamenitog stola. U ulici Nova ves, od Vrančićeve do Degenove, uvodi se jednosmjeran promet u smjeru prema jugu, a lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu bit će zabranjeno. Zatvara se i promet na dijelu Bijeničke ulice, a u toj ulici na dijelu od Aleje H. Bollea do Srebrnjaka zabranjeno je parkiranje.

S Kaptola će autobusi do Mirogoja voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol - Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu redovnih linija, u neposrednoj blizini arkada u zoni kružnog toka na Mirogoju.

Kako do Miroševca

U zoni Miroševca zabranjen je promet u Ulici Rudolfa Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od Ulice Mirka Deanovića do Kolakove, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i Kolakove. Kod Markova polja zatvoren je promet Vugrovečkom od Varaždinske do Markova polja i u Aleji mira od Markova polja do Zlatarske.

I do ta dva groblja moguće je doći autobusima ili taksijima. Od danas do nedjelje uspostavlja se izvanredna autobusna linija broj 299 Dubrava - Miroševac, a ukidaju se redovne autobusne linije broj 206 Dubrava - Miroševac i 210 Dubrava - Studentski grad - Klin.

Dolazi i do određenih promjena kod taksi stajališta. Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište u Cesarčevoj ulici u zoni raskrižja s Bakačevom ulicom, tako da vozila dolaze iz Palmotićeve Starom Vlaškom, Cesarčevom do Bakačeve i polukružno natrag istom trasom do Palmotićeve.

Nova stajališta taksija

Uspostavljaju se privremena taksi stajališta u Aleji Hermanna Bollea uz zapadni kolnik od Klesarskog puta prema sjeveru, kod Krematorija na sjevernom dijelu parkirališta, na Bijeničkoj cesti kod broja 134 i na Ulici Rudolfa Kolaka u zoni s Grižanskom ulicom. Privremeno se ukidaju stajališta u Oporovečkoj ulici, u Novoj vesi i na Mirogoju.

PREPORUKE iz ZET-a Kako izbjeći najveće gužve na grobljima

Posljednjih godina red za ukrcaj na besplatni autobus protezao se od Kaptola, preko cijelog trga, sve do Ilice. Najveće gužve očekuju se sutra, na sam blagdan Svih svetih, od 10 do 14 sati i ponovno od 17 sati nadalje. Za one koji žele izbjeći najveće redove, u ZET-u preporučuju da se upute na Mirogoj u ranim jutarnjim satima, do 9, ili u vrijeme ručka, od 14 do 16 sati. Kako su groblja u povodu Svih svetih iznimno otvorena do ponoći, najveću gužvu moguće je izbjeći odlaskom u večernjim satima. Također, manje se čeka danas i u nedjelju, na Dušni dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 11:11