ČEKA IH MIAMI

VIDEO Chicago izbacio Brooklyn

 AP PHOTO

Košarkaši Chicaga su kao posljednji prošli prvi krug doigravnja u NBA ligi. Na gostujućem parketu, sa 99-93, Bullsi su svladali Brooklyn i tako dobili seriju s 4-3...

Izranjavani i s dugim popisom ozlijeđenih igrača, košarkaši Chicaga su ipak uspjeli nadmašiti velikog konkurenta u ključnoj sedmoj utakmici i dobiti drugi put u ovoj seriji u gostima. Kao nagradu Chicagu slijedi serija protiv prvaka Miamija, a podsjećamo da je već ranije iz kluba najavljivano kako je moguć, za Miami, povratak na parket najboljeg igrača Derricka Rosea.

Bez njega, ali i Denga, Hamiltona i Hinricha, Chicago je kod Brooklyna kontrolirao rezultat, zapravo, kroz cijelu utakmicu. Odvajanje se dogodilo u drugoj četvrtini koju su Bullsi dobili 32-19 i na odmor se otišlo s velikom prednosti gostiju od 61-44.

Domaćin je kroz treću četvrtinu uspio smanjiti zaostatak ispod deset razlike, ali do kraja nije uspio zaustaviti sjajnog Joakima Noaha i Marca Belineliija. Obojica su zabila po 24 poena s tim da je sjajni Noah, inače načet ozljedom stopala, dodao 14 skokova i čak šest blokada.

Isti je broj poena na drugoj strani postigao Deron Williams, koji je uz to dodao šest skokova i sedam asista, ali je isto tako ostao bez prave pratnje u nastavku kada su Netsi pokušali uhvatiti priključak.

Tako je Brooklyn u prvoj sezoni s novim imenom došao do doigravanja, imao na startu prednost domaćeg parketa, ali drugi krug ipak nije ugledao.

Poznati su tako svi parovi konferencijskih polufinala. Na Istoku se, dakle, sastaju Miami i Chicago, odnosno, New York i Indiana, dok će na Zapadu snage odmjeriti Oklahoma City i Memphis, odnosno, San Antonio i Golden State.

NBA doigravanje, prvi krug (Istočna konferencija):

Brooklyn (4) - Chicago (5) 93-99 (Williams 24p, 6s, 7a / Noah 24p, 14s, 6bl, Belinelli 24p, 6s)

Chicago je dobio seriju 4-3

Konferencijska polufinala:

Istok: Miami (1) - Chicago (5), New York (2) - Indiana (3)

Zapad: Oklahoma City (1) - Memphis (5), San Antonio (2) - Golden State (6)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:23