ŽIVOT U GALERIJI

STIPAN TADIĆ U tjedan dana slika cijeli svoj život, i očekuje posjete

Posjetitelji će imati priliku razgledavati je u nastanku, popričati s umjetnikom na tren i na taj način sudjelovati u njegovom stvaralačkom procesu

Slika 'My whole life' Stipana Tadića nastajat će u Galeriji SC tijekom tjedan dana, a posjetitelji će imati priliku razgledavati je u nastanku, popričati s umjetnikom na tren i na taj način sudjelovati u njegovom stvaralačkom procesu i postati dijelom njegovog života prikazanog na slici.

Kako stoji u najavi, ideja je demistificirati slikarstvo i približiti ga publici, ali mu istovremeno pokušati vratiti patinu i dostojanstvo nekih starih vremena.

"Zašto smo tu, koja je naša uloga, što radimo na ovome svijetu? Ta pitanja u sebi mogu kriti egzistencijalistički očaj, a može im se pristupiti i s druge strane, s pozicije duhovitosti, smijeha, relativiziranja velikih tema. Pristup Stipana Tadića negdje je između, istovremeno zastrašujuće ozbiljan, ali i veselo neopterećen; tjera vas da se zamislite, ali vas i nasmijava, blesavo, dječje", primjetio je Andrija Škare.

'My whole life' - skica (detalj)

Izložba se održava od 8. do 15. siječnja, svaki dan od 9 do 12 sati te 14 do 20 sati, osim nedjelje. Službeno zatvaranje bit će 15. siječnja 2015. u 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:01