U KINI

SIN SLAVNOG GLUMCA MOGAO BI IZA REŠETAKA Nakon uhićenja podignuta i optužnica za posjedovanje marihuane

VENICE, ITALY - SEPTEMBER 06: Actor Jaycee Chan attends the DPA Venice 2007 Gift Lounge during the 64th Venice Film Festival on September 6, 2007 in Venice, Italy. (Photo by Getty Images) *** Local Caption *** Jaycee Chan
 Getty Images / 2007 Getty Images

Kineski državni odvjetnik u ponedjeljak je objavio priopćenje kojim je potvrđena optužnica protiv Jayceeja Chana, sina Jackieja Chana, zbog posjedovanja 100 grama marihuane.

Jaycee, 32-godišnji pjevač i glumac uhićen je u kolovozu u Pekingu nakon što je policija u njegovom domu pronašla marihuanu, a objava optužnice znači da će se vrlo vjerojatno zbog toga naći i na sudu, piše Reuters.

Optužen je zbog poticanje drugih na konzumaciju droga, za što mu prijeti i tri godine zatvora. Tijekom ove godine niz kineskih zvijezda uhićeno je u organiziranoj akciji policije protiv kojih su također podignute optužnice.

Ilegalne droge, posebno sintetičke supstance poput metamfetamina, ketamina i ecstasyja u posljednjih nekoliko godina postale su popularne u Kini nakon pojavom novog urbanog sloja društva koja ima visoke prihode, navodi Reuters.

Valja istaknuti kako se 60-godišnji Jackie Chan nakon uhićenja sina javno ispričao kineskoj javnosti. Upravo on je godinama bio glasnogovornik za Kineski nacionalni odbor protiv konzumiranja droge.

'Jako mi je žao zbog onog što se dogodilo. Ispričavam se onima koji me podržavaju. Postao sam najgori mogući primjer, koji je imao užasan utjecaj. Ovo je velika pogreška', izjavio je tad Jackie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 01:31