SENZACIJA U DALMACIJI

DRAMA U PARKU MLADEŽI Hrvace izbacile Split iz Kupa Hrvatske, Žužul poludio i potjerao četiri igrača

 Vojko Bašić/CROPIX

Nogometaši trećeligaša Hrvaca senzacionalno su iz Županijskog kupa izbacili prvoligaša Split. To znači da 'crveni' iduće sezone neće igrati u Hrvatskom kupu što je veliki udarac za klub iz Parka mladeži. U četvrtfinalnom susretu odigranom u Hrvacama domaći su slavili boljim izvođenjem udaraca s bijele točke. Nakon regularnog dijela bilo je 1:1, a zatim su domaći nakon jedanaesteraca slavili 4:3. Pobjednički pogodak za Hrvace zabio je Bandalo nakon čega je uslijedilo veliko slavlje.

U regularnom dijelu Split je poveo u 53. minuti preko Barišića, dok su domaći izjednačili osam minuta prije kraja golom Zorice u 82. minuti. Uslijedio je rulet jedanaesteraca u kojem ovaj put Split nije imao sreće, nakon što je već na isti način prošao niželigaše Mračaj i Orkan. Udarce s bijele točke promašili su za Split Fuček i Barišić, a za Hrvace Cvrlje. U Hrvacama je Split već poražen i 2010. godine, tada u finalu Kupa Nogometnog saveza Županije Splitsko-dalmatinske.

Nakon poraza u kupu Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije predsjednik RNK Splita Slaven Žužul sazvao je sastanak s momčadi i stručnim stožerom na kojem je četvorici igrača priopćio da klub na njih više ne računa i da sukladno tome mogu potražiti novu sredinu. Radi se o Mariju Brlečiću, Josipu Fučeku, Filipu Marčiću i Zajku Zebi.

Uprava kluba smatra da svojim pristupom i igrama nisu zaslužili nositi dres Radničkog nogometnog kluba Split. Ispadanjem iz Županijskog kupa narušen je mukotrpno stvarani ugled kluba, a istovremeno je Split uskraćen za igranje u Hrvatskom kupu iduće sezone.

Svi nogometaši koji su igrali u porazu od Hrvaca bit ce novčano kaznjeni.

Ova odluka svakako je poruka i ostalim igračima pred neizvjesnu završnicu prvenstva u kojoj se klub bori za plasman u Europu. Vodstvo Splita traži maksimalnu mobilizaciju, a u protivnom se mogu očekivati jednake mjere i prema drugim igračima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:22