BITKA ZA EUROPU

LOKOMOTIVA - SPLIT 1-0 Splićani presudili sami sebi, Lokosi usidreni na drugom mjestu!

U prvoj utakmici 29. kola Lokomotiva je na praznom Maksimiru pobijedila Split sa 1-0. trenutak odluke se zbio u 45. minuti kada je Galović zabio autogol
 Nenad Dugi/CROPIX

Autogolom Nine Galovića u 44. minuti Lokomotiva je pobijedila Split 1-0 i četiri kola prije kraja prvenstva pobjegla izravnom konkurentu četiri boda.

U dvoboju dvaju pretendenata na drugo mjesto odlučio je trenutak nesreće gostiju, klasični autogol nakon ubacivanja s lijeve strane. Ubacio je opet odlični Bručić, a Galović u želji za izbijanjem lopte u gol-aut matirao svojeg vratara i gurnuo “lokose” do vrlo vrijedne pobjede.

Utakmica koja je završila minimalnim rezultatom, k tome još riješena autogolom, zapravo je ponudila vrlo dobar nogomet. Mnoštvo prilika, dva udarca u okvir gola i nekoliko izvrsnih prilika pokazali su da obje ove momčadi pokušavaju igrati oku dopadljiv nogomet. Splitu je, očito, nedostajao realizator i bez Rebića u špici je Ercegu bilo mnogo teže.

Lokomotiva sada čeka rezultat nedjeljne utakmice Hajduk - Rijeka, kao što će u sljedećem kolu sa zanimanjem pratiti splitski gradski derbi. Došlo je vrijeme međusobnih obračuna klubova iz vrha i u borbi za titulu doprvaka svaki je bod presudan. U borbi za Europu, koju mogu izboriti i osvajanjem Kupa, “lokosi” stoje jako, jako dobro.

LOKOMOTIVA - RNK SPLIT 1-0 (Galović 45-ag)

KRAJ UTAKMICE!

85. minuta - Chago je iz voleja za koji centimetar promašio okvir vrata.

84. minuta - Kvesić je sjajno pucao iz slobodnog udarca skroz s desne strane, a Picak je izvadio loptu sa same linije gola.

79. minuta - Aljoša Vojnović iz mrtvog kuta glavom je pogodio stativu.

66. minuta - Baraban je promašio izjedančenje. Krenuo je sam prema Picaku, pucao s 10-ak metara, a vratar Lokomotive nogom je spasio čisti gol.

53. minuta - Šitum je majstorski prevario Galovića, dobro pucao, ali Andrija Vuković je vršcima prstiju izbio loptu u korner.

47. minuta - Belle je bio u vrlo izglednoj situaciji, ali je s 15 metara pucao jako loše. Lopta je otišla na južnu tribinu...

45. minuta - Lokomotiva vodi nakon velike nespretnosti Nine Galovića. Bručić je ubacio prizemnu loptu s lijeve strane, a Galović je uklizao i prevario svog vratara!

42. minuta - Sjajna povratna lopta Borasa za Kramarića, koji potpuno usamljen s desetak metara puca visoko preko gola.

41. minuta - U zadnjih desetak minuta traje veliki pritisak Lokomotive.

35. minuta - Velika prilika Lokomotive. Šitum je protrčao pokraj ozlijeđenog radotića, pucao iz velike blizine, ali Vuković je to sjajnim refleksom odbio u korner.

26. minuta - Belle je iz okreta pucao pokraj gola, iako je Kameruncu možda bilo bolje nekog proigrati od svojih suigrača koji su bili u puno izglednijim pozicijama.

16. minuta - Pjaca se sjurio sam prema Vukoviću, ali Denis Glavina je u posljednji trenutak ukozavanjem spasio vjerojatno čisti gol.

6. minuta - Belle je slomio Bručića, pucao u bliži kut Picaka, ali vratar domaćih nekako je uspio odbiti taj udarac u korner.

5. minuta - Šitum je iz nemogućeg kuta pokušao ugroziti Vukovića, ali lopta je prošla kraj stative.

2. minuta - Dražen Bagarić je s 20 metara pogodio stativu.

Utakmica je počela!

LOKOMOTIVA: Picak - Boras, Barbarić, Mesarić, Bručić - Maleš - Pjaca, Trebotić, Antolić, Šitum - Kramarić.

RNK SPLIT: Vuković, Glavina, Glumac, Baraban, Erceg, Radotić, Pehar, Paracki, Galović, Bagarić, Belle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:37