UZAVRELE STRASTI

MASOVNA TUČNJAVA NAVIJAČA Devet policijskih patrola smirivalo Hrvate i Srbe u noćnom klubu u austrijskom Linzu

U Beču je na više mjesta bilo organizirano praćenje utakmice, a kako bi se izbjegli incidenti ugostitelji su pozivali goste na fer i mirno zajedničko gledanje prijenosa
 Arhiva CROPIX

Poslije susreta Hrvatske i Srbije u austrijskom Linzu izbila je masovna tučnjava u kojoj je sudjelovalo oko 50 osoba, javila je lokalna policija. Do obračuna je došlo u jednom srpskom klubu, a policija je morala intervenirati s čak 9 patrola kako bi smirila strasti, nakon poraza Srbije od Hrvatske.

U obračunu policije i gostiju kluba više osoba zadobilo je lakše ozlijede, a dvije osobe su privedene, stoji u priopćenju austrijske policije.

Za razliku od srpskog kluba u Linzu, u ostatku Austrije bilo je mirno. U Beču je na više mjesta bilo organizirano praćenje utakmice, a kako bi se izbjegli incidenti ugostitelji su posljednjih dana pozivali goste na fer i mirno zajedničko gledanje prijenosa.

Tako su u 16. bečkom okrugu, gdje se nalazi najviše lokala čiji su vlasnici i gosti osobe koje su došle s prostora bivše Jugoslavije, izbjegnuti okršaji navijača, koji u prošlost nisu bili rijetki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:27