TRANSFER ŽIVOTA

NOVI ŽIVOTNI POČETAK IVANA RAKITIĆA ‘Raquel mu je bila jedina prepreka za Barcelonu, a sada je i ona pokleknula’

Supruzi Raquel teško je pao odlazak iz Seville. Skromna je i ne uklapa se u tipičan profil žena igrača Barcelone
 Tom Dubravec/CROPIX

Dobro došao, Rakitić, pisalo je jučer na naslovnici web stranice nogometnog kluba Barcelona koji je službeno predstavio svoju novu, hrvatsku akviziciju. Ivan Rakitić će tako nakon tri godine u Sevilli zaigrati uz bok Messiju, Iniesti, Neymaru..., a od Hrvata u Kataloniji će mu praviti društvo Alen Halilović koji je ovo proljeće potpisao za Barcelonu B.

Ivan Rakitić u Španjolskoj se i oženio, s Raquel Maury s kojom ima kćerkicu Altheu koja će ovih dana proslaviti prvi rođendan. U povodu atraktivnog nogometnog transfera španjolski mediji raspisali su se da je gospođa Raquel kočila Rakitićev odlazak u Barcelonu, budući da je ona iz Seville i vrlo je vezana za svoj grad i obitelj.

U Sevilli se par i upoznao. Kako je Rakitić jednom ispričao, Raquel je radila u kafiću nasuprot hotela u kojem je živio prvih nekoliko mjeseci nakon dolaska u Sevillu. Čim ju je ugledao, svidjela mu se, ali sedam mjeseci nagovarao ju je da izađe s njim na večeru. Kad je pristala, nisu se odvajali jedno od drugog. Ona ga je naučila španjolski, gotovo do savršenstva. I Ivan Rakitić zavolio je Sevillu, ona mu je postala drugi dom, tamo mu se rodila kći, u tom je gradu stekao veliki krug prijatelja. Više je puta naglasio i da je vrlo sretan u braku.

Poljubac suigrača

- Imam divnu suprugu koja se odlično snašla kao majka i koja u tome neopisivo uživa, lijepu kćer koja svakim danom raste i koja je mom životu dala potpuni smisao. Supruga i kćerkica su smisao mog života, što je toliko lijepo da se ne može opisati - rekao je lani Rakitić, ističući da će biti zadvoljan ako kći Althea od supruge naslijedi ljepotu i šarm, a od njega upornost.

Skromna i jednostavna Andalužanka, koju suprug obožava, neće se uklopiti u tipični profil žena Barceloninih igrača, komentiraju ovih dana španjolski mediji, pitajući se zlobno kako će se frizerka po struci nositi sa sjajem Barcelone. Rakitiću španjolski mediji također nisu zaboravili da je, nakon što je Sevilla osvojila Europsku ligu, poljubio u usta suigrača Daniela Carrica. Taj je događaj navodno bio zasmetao Rakitićevu ocu koji je tradicionalan čovjek, a sam Ivan je objasnio da nije znao s kojim mu namjerama suigrač u tom trenutku prilazi, da je pretpostavljao da će ga poljubiti u obraz.

Obiteljska idila

- Rakitić bi u Barceloni trebao zamijenti Cesca Fabregasa koji je otišao u Chelsea za 37 milijuna eura. Barcelona od njega očekuje da ponovi sjajnu sezonu iz Seville gdje je bio najbolji igrač te da igra u prvoj postavi jer ne bi u protivnom za njega dali 20 milijuna eura. Ivan Rakitić zasigurno neće biti promotor igre beskrajnih dodavanja, tike-take, budući da on ima naviku da trči, puca i zabija, što je stil koji vjerojatno podržava i novi trener Luis Enrique - kažu upućeni nogometni izvori.

I dok su sve oči Katalonije uprte u hrvatsko pojačanje, njegova supruga Raquel priprema se na život izvan rodne Seville te na društvenim mrežama objavljuje idilične prizore iz života para. Vidimo je u nježno ružičastoj vjenčanici, kao i u seriji fotografija koju je načinila kao trudnica, fotografirajući se u kupaćem kostimu sa suprugom. Raquel također brižno vodi računa o tome da njena beba lijepo izgleda: bira joj čipkaste i ružičaste kombinacije, crvene trakice s bijelim točkama i slične simpatične detalje u odjeći.

Ivan Rakitić rođen je 1988. u Švicarskoj gdje je i odrastao. Prije Seville i Barcelone, veznjak je igrao za Schalke i Basel. Još kao dijete zavolio je nogomet i želio da mu to bude profesija, u čemu je imao veliku podršku roditelja.

Odlazak iz škole

- Robert Prosinečki bio mi je veliki idol. Stalno sam bio s loptom. U školi, pod malim odmorom, koristio sam svaki trenutak da bih je šutirao. Učio sam za građevinskog crtača, trebao sam postati arhitekt. Bilo mi je četrnaest ili petnaest kada sam došao roditeljima reći da ću zbog nogometa napustiti školu. U to sam vrijeme trenirao nogomet, išao u školu i radio na praksi u jednom poznatom arhitektonskom birou. Od 6.30 ujutro pa sve do večeri bio sam zauzet. Više nisam mogao to izdržati. Roditelji su isprva bili šokirani. Kad su se malo pribrali, otac mi je rekao: ‘O.K., ako je to ono što želiš, mi ćemo te podržati’ - ispričao je jednom popularni Raketa.

Roditelji mu i danas žive u Möhlinu, švicarskom gradiću s desetak tisuća stanovnika. Otac Luka vlasnik je male građevinske tvrtke, a majka Kata radni je vijek provela u lokalnoj tvornici čarapa. Ivan Rakitić ima četiri godine starijeg brata Deana i osam godina mlađu sestru Nicole. Roditelji su ga odgajali u duhu hrvatske tradicije.

Prva ljubav sa 15

- Nikad me nije bilo sram reći da sam Hrvat i da dišem za Hrvatsku - izjavio je svojedobno Ivan Rakitić koji je zvijezda postao kad se preselio u Njemačku i zaigrao za Schalke. Više je puta istaknuo da se svojoj obitelji nikada neće moći odužiti za sva odricanja u svrhu njegova uspjeha: otkidali su doslovce sebi od usta da bi njemu kupili nove kopačke.

Ivan Rakitić jednom je povjerio medijima da voli Armanijeva odijela, ali i mladenačke kreacije te da obožava parfem Black XS Paca Rabannea. Uživa u filmovima u kojima igraju Denzel Washington i Jackie Chan. Voli kartanje, kuglanje, tenis i pikado. Nije tajna da voli narodnjake, Milu Kitića i društvo. Pisalo se svojedobno o tome kako je na Kitićevu koncert u Frankfurtu ružio uz alkohol do zore.

Prvu ljubav Rakitić je doživio s 15 godina kad se zaljubio u djevojku iz škole. Dok je igrao u Njemačkoj, prvo je bio slobodan. Tada je izjavio da želi curu koja će bezuvjetno biti uz njega, kao i on uz nju, te da ne pristaje na ništa manje od toga. Kasnije je upoznao dvije godine stariju Miss Austrije hrvatskih korijena, Tatjanu Batinić, no veza nije potrajala. Tek je Andalužanka Raquel ispunila njegova očekivanja bezuvjetne podrške i vjernosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:40