BITKA S BOLEŠĆU

ŠEF SABORA NA INTENZIVNOJ Borisu Špremu operirali kosti glave

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog Sabora Boris Šprem operiran je u srijedu na KBC-u Zagreb. Radilo se o laparoskopskoj operaciji na kostima glave ili točnije rečeno u prodručju sfenoidnog sinusa. Što je razlog ove hitne operacije za sad nije poznato, kao ni da li je ona povezana s njegovom osnovnom bolešću od koje se liječi više od godinu dana, multiplim mijelomom.

Nakon operacije, koja je trajala oko sat i pol, Šprem je smješten na intenzivnu njegu gdje će se oporavljati idućih dana. Također će se nastaviti s daljnjim liječenjem, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Valja podsjetiti da Boris Šprem već neko vrijeme boluje od multiplog mijeloma, zloćudne bolesti plazma stanica krvi od čega se liječio na Zavodu za hematologiju KBC-a Zagreb, što je uključivalo i teške kemoterpije.

No, bolest je u posljednje vrijeme u remisiji i Šprem je bez teškoća odradio izbrore a već nekoliko mjeseci obavlja i dužnost predsjednika Hrvatskog sabora.

Uzrok ove zloćudne bolesti se ne zna osim što su nerijeko oboljeli bili izloženi ionizirajućem zračenju. Sam Šprem je prije četiri mjeseca, gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, kazao kako se osjeća dobro te da je njegova bolest najvjerojatnije posljejdica stresa kojem je, baveći se politikom, bio dugo izložen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:08