PISMO MINISTARSTVU

LUČKA UPRAVA PULA NUDI POSAO RADIMIRU ČAČIĆU ‘Iskusan je, bolje da radi kod nas nego da sam igra golf'

Zatvorenik ima veliko iskustvo u gospodarstvu, stoji u zamolbi upućenoj minsitru pravosuđa Miljeniću

Lučka uprava Pula uputila je prije desetak dana Ministarstvu pravosuđa molbu sa otprilike sljedećim sadržajem.

- Molimo cijenjeni naslov da zatvoreniku Radimiru Čačiću , koji svoju kaznu izdražava u kaznionici poluotvorenog tipa u Valturi pored Pule, omogući da radi u našoj lučkoj upravi, a s obzirom da zatvorenik ima veliko iskustvo u gospodarstvu - stajalo je u molbi.

No, gotovo je sigurno da molba Lučke uprave Pula neće dobiti pozitivno rješenje i da će Čačić, koji je kao dijete sanjao da postane pomorski kapetan, moći raditi jedino unutar kaznionice Valtura.

Donald de Gravisi, ravnatelj Lučke uprave Pula istaknuo je kako upravo kreću sa tri velika projekta: sanacija i nadogradnja lukobrana te sanaciju rive te kako bi im pomoć bivšeg prvog potpredsjednika Vlade jako dobro došla.

- Stupili smo u kontakt sa gospodinom Čačićem. On se složio s idejom. Bolje da radi kod nas nego da igra golf - kratak je bio de Gravisi.

Više je razloga za odbijenicu. Odobravanje takve molbe doveo do presedana koji bi kasnije omogućavao da svaki zatvorenik koji ima veliko poduzetničko iskustvo, kaznu zatvora služi u nekom od ureda bilo koje hrvatske tvrtke. Osim presedana, ni slovo zakona ne omogućava realizaciju ideje koja je pala na pamet Lučkoj upravi Pula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 09:06