SUMNJIV POSAO

Ministar turizma upleten u aferu sa zemljištem vrijednu 25 mil. kuna: Cijeli slučaj istražuje DORH

Državno odvjetništvo ispituje kupoprodaju atraktivnog zemljišta pokraj Rovinja, u Istri, čija je vrijednost nakon urbanizacije porasla s milijun na 25 milijuna kuna. U kupnju, a potom i urbanizaciju, je navodno uključen ministar turizma Veljko Ostojić.
 Željko Hajdinjak/CROPIX

Obitelj Mitton je za HRT potvrdila da je prodala 11 i pol hektara zemljišta pokraj Bala obitelji ministra turizma Veljka Ostojića.

O prodaji zemlje su prije Ostojića, razgovarali sa zagrebačkim poduzetnikom Borisom Filipajem koji je u Istru namjeravao uložiti nekoliko milijuna eura. Pritom se Filipaj savjetovao s tamošnjim vodećim potičarima, među kojima i samim Ostojićem. Nakon tog razgovora saznaje da je zemlju za koju je on iskazao interes kupio upravo - Ostojić.

Ministar sve ove optužbe opovrgava, no na kupoprodajnom ugovoru svojim je potpisom potvrdio identitet dvojice prodavatelja koji su na potpisivanje kod javnog bilježnika došli bez osobnih iskaznica, javlja HRT.

Za atraktivno zemljište Škvačota s kojeg se proteže pogled na sam Rovinj, ministar je platio 860 tisuća kuna, i to po cijeni: jedan euro za jedan kvadrat. Obitelj Mitton tvrdi među ostalim i da je Ostojić sam donio taj novac.

Prije prodaje zemljišta pokušavali su, kažu, ishoditi urbanizaciju, no bezuspješno. Nakon što su zemljište prodali Ostojiću proces prenamjene zemljišta se odmah pokrenuo. Sada urbanizirano zemljište procijenjeno na vrijednost od 25 milijuna i 600 tisuća kuna kupuje zagrebački Heruc.

DORH ispituje slučaj, te su pritom ispitani i članovi obitelji Mitton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 07:41