SKANDALOZNI E-MAIL

'SRETNO SVIMA DO NEKOG DRUGOG CIRKUSA!' Sramotan oproštaj SDP-ovca s kolegama iz Ministarstva socijalne politike i mladih

Žarko Vukobrat kaže da nije mislio da je radio na radnom mjestu u cirkusu, već je iskoristio riječi jedne pjesme
 Damjan Tadić/ CROPIX

KARLOVAC - Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH proslijedio je medijima e-mail poruku Žarka Vukobrata (SDP) kojom se on oprašta sa svojim kolegama u Ministarstvu socijalne politike i mladih, gdje je bio savjetnik, te preuzima posao šefa karlovačkog Ureda HZZ-a.

- Bilo mi je lijepo surađivati s Vama i nadam se, ma što nadam, znam, da je i Vama sa mnom. Ha-ha-ha. Sretno svima... do nekog drugog... cirkusa... - prenosi riječi Žarka Vukobrata sindikalist Kuhar.

- Žarko je član SDP-a, ali to je vjerojatno nevažno u cijeloj priči jer je sve ove poslove sigurno dobio zahvaljujući svojim stručnim kompetencijama, a i razvojni put mu je logičan - od Komunalnog poduzeća, preko Kabineta ministrice, do Zavoda za zapošljavanje. No, i sam Vukobrat na svoju priču gleda kao na svojevrstan cirkus pa se tako i oprostio od kolega u Ministarstvu - zaključuje Kuhar.

Žarko Vukobrat kaže da nije mislio da je radio na radnom mjestu u cirkusu, već je iskoristio riječi pjesme Đorđa Balaševića "Odlazi cirkus", kao jedne predivne balade za rastanak.

FOTO: Screenshot/SDLSN

- Stvarno sam iznenađen ovakvom interpretacijom te poruke. Ni je niti deseci mojih kolega kojima sam je poslao nismo je doživjeli negativno. Ne znam u čemu je problem. Bio je to jedan topli ljudski rastanak, i ne znam kako ga netko može tumačiti u nekom drugom kontekstu - napominje Vukobrat.

Na pitanje je li mu članska iskaznica SDP-a pomogla pri zapošljavanju rekao je da nije, već njegov životopis, a da se u Karlovac vratio kako ne bi morao svakodnevno putovati u Zagreb.

Na prošlim izborima Vukobrat je bio kandidat za zamjenika župana iz redova nacionalnih manjina. Nije izabran. Na udaru medija našao se jer je, kako se pisalo, nekoliko mjeseci radio protuzakonito, bez rješenja na poslovima načelnika sektora za financije ministarstva ministrice Opačić, pa je u konačnici postao ministričin savjetnik za financije. U Karlovcu je zamijenio Anu Pozderac, koja je otišla u mirovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:45