MNOGI SU NA GODIŠNJEM

GRAĐANI U STRAHU OD PROVALA ZBOG IKEINIH KATALOGA Dostavljači ih vješaju na ulazna vrata

Katalozi se ostavljaju na ulaznim vratima, a puno je ljudi na godišnjem odmoru

Krajem prošlog tjedna Ikea je počela dostavljati svoj katalog na više od 500 tisuća adresa koje su u radijusu 60 minuta vožnje automobilom od novog trgovačkog centra.

Ovo je uobičajen način promocije za ovu trgovinu namještaja, koja svoje godišnje kataloge uvijek dostavlja do vrata korisnika.

I dok su tisuće Zagrepčana s oduševljenjem dočekale svoj primjerak, dio se pobunio zbog načina i termina dostave. Katalog, naime, dostavljači vješaju na kvaku ulaznih vrata stana ili kuće, a kako je turistička sezona u punom jeku, mnogi se boje da će katalog koji tjednima visi na vratima biti pozivnica provalnicima koji će znati da je stan prazan.

Akcija na Facebooku

- Imam osjećaj da mi na vrtima doslovno stoji znak “prazno” i strah me provale - rekla je Zagrepčanka u čiju je ulicu dostava paketa stigla dan nakon što je ona na dva tjedna otputovala u Split.

Na društvenim mrežama stoga je pokrenuta akcija kojom se poziva one koji su još u Zagrebu da spreme susjedima katalog i predaju im ga kad se vrate s godišnjeg. Dobrosusjedski odnosi također su prvi na listi savjeta koje izdaje zagrebačka policija uoči početka turističke sezone.

Savjeti policije

“Ako imate nekoga tko vam može uzimati poštu, ponekad upaliti svjetla u stanu i podignuti rolete dok vas nema, manja je mogućnost da će potencijalni provalnik primijetiti da niste kod kuće”, savjetuju u policiji.

U Ikei Hrvatska objašnjavaju kako je ove godine iznimno, zbog datuma otvorenja, distribucija kataloga krenula ranije.

- Već od iduće godine distribuirat ćemo kataloge nešto kasnije i izvan onoga što se smatra “špicom” godišnjih - kažu u Ikei.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:50