MUČNA SMRT

VIDEO: UBOJICA POGUBLJEN NOVOM SMRTONOSNOM INJEKCIJOM Grčio se i mučio da udahne punih 15 minuta

CLEVELAND - Muškarac osuđen na smrt zbog ubojstva i silovanja pogubljen je u četvrtak injekcijom novog sredstva usmrćivanja koje je prvi puta korištena no po svjedocima je izgledalo je da se tijekom pogubljenja grči i nastoji doći do zraka.

- Idem u raj, vidimo se tamo - bile su posljednje riječi osuđenika kojem je ubrizgana kombinacija sedativa midazolama i sredstva protiv bolova hidromorfona koje je Ohio uveo kao zamjensko sredstvo za slučaj da se ne može doći do pentobarbitala čiji je prozvođač iznio prigovor njegovom korišteju u pogubljenjima.

Dennis McGuire, star 53 godine, osuđen je na smrt za ubojstvo žene u sedmom mjesecu trudnoće 1989. i treći je osuđenik pogubljen u SAD-u ove godine.

Umirao je punih 15 minuta. Naime, McGuire je proglašen mrtvim u 10 i 53, a izvjestitelj lokalnog lista koji je svjedočio pogubljenju rekao je da je 10 i 29 osuđenik izgledao kao da će zaspati no u 10 i 35 se, iako je djelovao bez svijesti, počeo grčiti i pokušavao udahnuti.

Glasnogovornica državnog zatvora u kojem je pogubljen JoEllen Smith nije željela komentirati opis pogubljenja izvjestitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 22:41